Sakın Böyle Uyumayın! Saçların Dökülmesine Neden Oluyor

Saç bakımı kadın erkek herkes için son derece önemlidir. Günlük rutinimizin bir parçası olan ve saçlara gerçek anlamda zarar veren bazı alışkanlıkları sizin için bir araya getirdik. Saç dökülmesine neden olan durumlar nelerdir? Detaylar haberimizde…

05.09.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-17:24) Sakın Böyle Uyumayın! Saçların Dökülmesine Neden Oluyor

Sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olmak için belki de servet harcıyor olabilirsiniz. Ancak günlük rutininizde yaptığınız bazı hatalar bu serveti çöpe atmanıza neden oluyor. Uzmanlar özellikle at kuyruğu modeline karşı uyarıyor. Çünkü at kuyruğu saç modeli saç köklerinize baskı uygulayarak uyku sırasında saçlarının kökünden kopmasına neden olur. Bu durum ilerleyen zamanlarda bölgesel saç kayıplarına ve kelliklere yol açabilir.

SAÇINIZIN GÖRÜNÜMÜNÜ DEĞİŞTİREBİLİR

Saç dökülmesinin bir sonucu olarak, özellikle saç çizgisinde gözle görülür bir incelme söz konusu olabilir.

Bunun nedeni ise at kuyruğu modeli yaparak uykuya daldığınızda saç derinizde yoğun baskı ve sürtünmenin olmasıdır. At kuyruğu gibi sıkı toplanmış saç stilleri de saçların kırılıp incelmesine yol açabilir.

Ancak saçlarınızı at kuyruğu yaparak uyumayı bırakırsanız, saçlarınız zamanla eskisi kadar güzel ve gür görünmeye başlayacaktır.

SAÇKIRANA YOL AÇABİLİR

Halk arasında saç kıran olarak bilinen alopesi, saçların tamamının ya da bir kısmının dökülmesine neden olan bir durumdur.

Saçınızın sürekli at kuyruğun şeklinde durması çekme ve baskıya neden olduğundan saç köklerinin zarar görmesine neden olur.

Saç köklerinin zarar görmesi durumunda o bölgede saçkıran oluşmaya başlar. Saçlarınızdaki bu zararı önlemek için gece uyumadan önce saçlarınızı tarayıp herhangi bir toka takmadan açık bırakın.

Ancak saçlarınızı tararken çok sert taramamaya ve düzenli olarak saç derinize bakım yapmaya özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal