Sağlıklı ve Hızlı Uzayan Saçlar İçin Önemli İpuçları

Saçlarınız zor uzuyorsa; kestirmek sizin için çok zor olabilir. Ancak sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak düşündüğünüz kadar zor değil! Sizin için saçlarınızı hızla uzatabileceğiniz birkaç tüyoyu bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

29.10.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-17:33) Sağlıklı ve Hızlı Uzayan Saçlar İçin Önemli İpuçları

Saçlarınız kırılsa dahi çabuk uzamadığı için kestirmekten kaçınıyor musunuz? Buna son verebileceğiniz birkaç yöntemi sizin için bir araya getirdik. İşte saçlarınızı hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatabileceğiniz püf noktalar…

DOĞAL NEM DENGESİNİ KORUYUN

Hızlı uzayan saçlara sahip olmak için öncelikle doğal yapısını koruyan sağlıklı saçlara sahip olmanız gerekir. Bunun için en önemli faktörse saç derisinin doğal nem dengesini korumak. Saçınızın nem dengesini korumak için ilk olarak fazla sıcak suda yıkamamaya dikkat etmelisiniz. Sıcak su, saç derisinin doğal nem yapısının bozulmasına neden olarak saçların kurumasına sebebiyet verir. Kuruyan saçlar ise kırılarak kopmaya ve dökülmelere yatkın hale gelir.

SÜLFAT İÇEREN ÜRÜNLERDEN KAÇININ

İçeriğinde sülfat bulunan ürünler saç derisinin doğal yapısının zarar görmesine neden olarak saç tellerinin yapısını bozar. Saçlarınızın doğal nem dengesinin korunması için içeriğinde sülfat olan ürünlerden uzak durun!

SAÇLARINIZA DOĞRU BESİNİ VERİN

Saçlarda vücut gibi birtakım besin ögelerine ihtiyaç duyar. B7 vitamini olarak bilinen biotin saçlar, cilt ve tırnaklar için oldukça önemli bir vitamindir ve vücuttaki birçok dokunun oluşumunda da görevi bulunmaktadır. Yıpranan saçlarınızın kendini onarabilmesi ve yenileyebilmesi için biotin oldukça etkili bir vitamindir. Doğru besinleri alarak onarılan saçlar çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar. Bu nedenle şampuan ve saç kremi seçiminde içerisinde biotin bulunmasına özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal