Sağlıklı Saçlar için Tüketilmesi Gereken Vitamin ve Mineraller

Her kadın sağlıklı ve gür saçları olmasını ister. Ama saçlar mevsim geçişlerinde, hava kirliliğinden ya da bakımsız kalmasından dolayı dökülebilir. Bunun için saçlarımızı beslemek gereklidir. Peki hangi vitamin ve mineraller saçları besler? İşte detaylar...

27.06.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-13:31) Sağlıklı Saçlar için Tüketilmesi Gereken Vitamin ve Mineraller

Sağlıklı ve parlayan saçlara sahip olmak için yapılan bakımlar tek başına yeterli değildir. Beslenme şekli de saçların sağlıklı uzaması için önemlidir. Daha sağlıklı saçlara sahip olmak için vitamin ve mineral tüketmeniz gerekmektedir.

HANGİ VİTAMİN ve MİNERALLER SAÇLARA İYİ GELİR?

A Vitamini

Saçların uzaması için A vitamini oldukça yardımcı olacaktır. A vitamininin eksikliği saç dökülmesine, saç deresinde kuruma ve kepeklenmeye neden olur. A vitamini aynı zamanda saç derinizin sebum üretmesine yardımcı olur. Sebum, saç derinizi nemlendirmeye yarar ve aynı zamanda saçınızın sağlıklı kalmasını sağlar. Saçlarınızın sağlıklı olması için A vitamini almanız çok önemlidir fakat fazla A vitamini saçların dökülmesine neden olur. Yumurta sarısı, patates, ıspanak, brokoli, havuç, balkabağı, ve mercimek A vitamin açısından zengindir.

B Vitamini

B vitamini içinde biyotin vardır. Biotin de saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç derisi ve köküne oksijen ve besin maddesi taşıyan kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına da yardımcı olur. B3 vitamini kan dolaşımını düzenler. Eksikliğinde saçlar güçsüzleşir, incelir, kırılır ve daha çabuk dökülür. Karaciğer ve ton balığı, tavuk, kırmızı et zengin B3 vitamini kaynağıdır.

D Vitamini

Yapılan araştırmalara göre D vitamini yeni saç köklerinin oluşumuna yardımcı olur ve D vitamini eksikliği saçkırana neden olur. Vücudunuz D vitaminini direkt olarak güneş ışınlarından alarak üretmektedir. Aynı zamanda yağlı balıklarda ve bazı mantar çeşitlerinde de D vitamini bulunur.

E Vitamini

Yeni saç hücrelerinin üretimine, var olan saç hücrelerinin ise onarımına katkıda bulunan E vitamininin eksikliğinde saçlar geç uzar, dökülür ve kırılır. Buğday, yulaf, marul, kereviz, ıspanak, soya fasulyesi yağı, mısır yağı, ceviz, arı sütü, tere, mısır, maydanoz ve lahana E vitamini kaynaklarındandır.

Protein

Saçınızın neredeyse tamamının proteinden oluşur. Bu yüzden yeteri kadar protein almak saçların uzaması için çok önemlidir. Günümüzde insanlarda protein eksikliğine fazla rastlanmasa da badem, yumurta, tavuk, yoğurt, süt ve brokoli gibi besinlerin protein bakımından zengindir.

Çinko

Saçların uzamasında ve kendini onarmasında önemli role sahip olan çinko, saçlarınızın yağ dengesinin sağlanması için de önemlidir. Çinko eksikliği ve fazla tüketimi saç dökülmesine neden olabileceğinden çinko tüketimine dikkat etmek gerekir. Et, ıspanak, mercimek, kabak çekirdeği ve buğday tohumu çinko bakımından zengindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal