Sağlıklı Cilt İçin Alabileceğiniz Takviyeler

Uyku düzeninize, yediğiniz, içtiğiniz ve kullandığınız ürünlere çok dikkat ediyor olmanıza rağmen, saçınız ve cildiniz istediğiniz gibi görünmüyorsa, yaptıklarınız yeterli gelmiyor olabilir. Bunun için yapmanız gereken bazı alternatifler vardır. İşte sağlıklı cilt için yapmanız gerekenler haberimizin detayında…

27.06.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-16:23) Sağlıklı Cilt İçin Alabileceğiniz Takviyeler

Sağlıklı bir cilde sahip olmak herkes ister. Ama sağlıklı bir cilt için sadece beslenme ve bakım yeterli değildir. Bunun için vücudumuzun ihtiyacı olan bazı takviyeler vardır. Bu takviyeleri de bir doktora başvurarak öğrenmek sağlıklı olacaktır.

HANGİ TAKVİYELER CİLDİMİZE İYİ GELİR?

Kolajen

Vücudumuzda bulunan kolajen üretimi yaş ilerlemesi ile birlikte azalmaktadır. Bu nedenle kolajeni ek destek olarak dışarıdan almak doğru olacaktır. Piyasada çok fazla kolajen markası var. Bu yüzden en iyi kolajen markasını araştırarak bulmalısınız. Kolajeni toz, sıvı veya kapsül halde kullanabilirsiniz. Sıvı kolajen kullananlar haricinde toz kolajeni tercih edenler daha çoktur. Kolajeni yılda 2 aylık veya 3 aylık kürler halinde kullanabilirsiniz.

Ester C

Son zamanların en önemli vitaminlerinden biri de Ester C. Klasik C vitamini sadece suda çözünürken, kimyasal olarak elde edilmiş olan Ester C vitamin formu hem suda hem de yağda çözünebiliyor. Aynı zamanda, normal C vitaminine vücuttan hızlı atılırken Ester C, daha az atılır. Bunun sonucu olarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, anti-aging özellik sağlar ve hücrelere enerji verir. Cilt sağlığı için kullanılan vitaminlerin en önemlilerinden biridir.

Coenzim Q10 (CoQ10)

Cilt elastikiyeti, leke tedavisi, gençlik ve canlılığın en önemli desteklerden biri Coenzim Q10’dir. Uzmanlara göre, 3 aylık kürler halinde Coenzim Q10 tüketebilirsiniz.

AlphaLipoicAcid

Çok güçlü bir antioksidandır. Kolajen ve Coenzim gibi takviyeler kullanıyorsanız bunların etkisini arttırır. Bu nedenle Kolajen ve Coenzim takviyeleri ile birlikte Alpha Lipoic Acid kullanmak cilt sağlığınız için faydalı olacaktır.

Omega 3/Balık Yağı

Omega 3’ün hücre yenileme, cildi nemlendirme, sivilce oluşumunu engelleme, saç derisini güçlendirme gibi etkilere sahiptir. Yemekler ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.

Biotin

Saç ve tırnaklar için en önemli desteklerden biri B vitamini formu olan Biotin’dir. Tırnaklarınızın ince ve kırılgan olduğunu düşünüyorsanız ve saçlarınız yavaş uzuyor ve cansız bir görünüme sahipse, vücudunuz biotini üretmekte zorlanıyor ve eksik kalıyor olabilir. Kan tahlili yaptırdıktan sonra sonucunuza göre 3 ay biotin takviyesi kullanmanız yeterli olacaktır. Bunun için mutlaka doktora danışmalısınız.

D Vitamini

Ülkemizde en fazla eksikliği görülen vitaminlerden biri olan D vitamini, cilt kuruluğuna, saç dökülmesine, ciltte kızarıklıklarına neden olmaktadır. Günlük D vitamin takviyesinin ne kadar olması gerektiği konusunda mutlaka doktora danışmalısınız.

E Vitamini

Anti-aging ve onarıcı etkiye sahip olan E vitaminini dıştan ve içten almak mümkündür. Yüz ve saç maskelerinizin içine E vitamini kapsülleri ekleyip kullanabileceğiniz gibi, takviye besin olarak da almanız etkili olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal