Sağlıklı Bir Kaktüs Yetiştirmenin Püf Noktaları Neler?

Bakımı kolay bir bitki olan kaktüse özen göstermezseniz, kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Sağlıklı bir kaktüs yetiştirmenin püf noktalarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

28.02.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-16:20) Sağlıklı Bir Kaktüs Yetiştirmenin Püf Noktaları Neler?

Çoğu kaktüs türü bol güneşe ihtiyaç duyar ve parlak ışık ister. Ancak genç kaktüsler ile gölgede bak­tığınız kaktüsleri önce yarı güneşli bir alanda ortama alıştırmalı, sonra güneşe almalısınız. Özellikle yaz aylarında birden güneşe çıkarınca genç kaktüslerde yanmalar meydana gelebilir.

Kaktüslerinizi hava sirkülasyonu olan ancak cereyanda kalmayacak bir yerde yetiştirmeye özen göstermelisiniz.

KAKTÜSÜN TOĞRAĞI ÇOK ÖNEMLİ

Kaktüsün yetiştiği toprak geçirgen olmalı. Bitki toprağında biraz kum torf pomza karışımı kullanmanız önemli.

Kaktüslerin saksısına da özen göstermelisiniz. Kaktüslerin kökleri az olduğundan büyük saksılara ihtiyaç duymazlar. Toprak ihtiyacı diğer bitkilere göre daha azdır. Genç kaktüsleri başka saksıya almak için en uygun zaman bahar aylarıdır ve değişimini yaparken dikkatli olmalısınız. Çünkü kökleri kırılgandır. Kaktüsü maşa ile tutmak bitki köklerinin kırılmasını önleyebilir.

Kaktüs büyüme dönemi olan ilkbaharda sulanmaya ihtiyaç duyar. Bu dönemde kaktüsünüzü haftada bir sulamanız uygun olacaktır. Sulamayı sabah erken ya da akşam geç saatte yapmanızı öneririz. Sula­mayı alttan yapmalı ve kaktüsün orta kısmında su biriktirmemelisiniz. Musluk suyu kaktüsünüzün büyü­mesine engel olabilir.

Toz kaktüsün ışık almasını engeller, dolayısıyla tozlandığını fark ettiğinde hemen temizlemeniz gere­kir. Dikenli olanları fön makinesi, dikensiz olanları da bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz. Ama bunu kaktüsü zedelemeyecek şekilde yapmaya özen göstermelisiniz.

UNUTMAYIN!

Kaktüsünüze yılda 1 kez vitamin desteği verin. Işık miktarı yetersiz gelirse büyümenin biçimsiz olabileceğini göz önünde bulundurun. Bu arada kaktüsünüzle ilgili işlemleri yaparken elinize kalın bir eldiven giymeyi ihmal etmeyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal