Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Bu Diyeti Uygulayın

Kadınlar öncelikle kendilerine güzel görünmek için hemen her serumu ve maskeyi cildine deniyor. Ancak cilt güzelliği için yalnızda dışarıdan yapılan uygulamalar yeterli gelmeyebiliyor. Dışarıdan yapılan bakımların yanı sıra iç bakımı da yaparak tüketilen besinlere de dikkat etmek gerekiyor.

12.03.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-16:14) Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Bu Diyeti Uygulayın

Tüketilen besinlerin cilt sağlığı ve görünümü üzerindeki etkisi sanıldığından daha fazladır. Uzmanlara göre gün içerisinde tüketilen gıdalar cilt sağlığını korumanın önemli bir parçasıdır. Peki, daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için nasıl beslenmek gerekir? İşte detaylar…

SEBZE VE MEYVELER

Cilt hücrelerini oluşabilecek herhangi bir hasardan korumak için C vitamini, E vitamini, selenyum ve B vitaminleri gibi vitaminlerden bol olan besinler tüketilmesi gerekir. Yaban mersini, böğürtlen, koyu yapraklı yeşillikler, kızılcık, brokoli, kuşkonmaz, pancar, tatlı patates ve kabak, sağlıklı cildi korumak, cilt üzerindeki bakterileri azaltmak için size yardımcı olabilecek besinler arasında yer alıyor.

OMEGA-3

Daha berrak bir zihne sahip olmak için Omega-3 içeren besinler tüketilmesi gerektiğini zaten biliyorsunuz. Fakat bu esansiyel yağ asidi cilt sağlığınız içinde çok faydalıdır! Omega-3 yağ asitleri kistik akne ve leke gibi cilt sorunlarınızın arkasındaki problemlerle savaşıyor!

D VİTAMİNİ

D vitamini güneş ışınlarıyla birlikte deri tarafından üretilen bir vitamindir ve besinlerde çok fazla bulunmaz. Bu nedenle özellikle kış aylarında havanın güneşli olduğu zamanlarda güneşten faydalanmak gerekiyor. D vitamini cildin iyileşmesine destek oluyor. D vitamini eksikliği; sedef hastalığı ve atopik dermatit, egzama, gibi bazı cilt sorunlarına neden olabiliyor.

BOL SU İÇİN

Cilt vücudun en büyük organıdır. Su ise bu organ için çok önemli olan bir besindir. Cildin %30'u sudan oluşur ve cilt bakım rutininiz için çok önemli bir bileşendir. Yapılan bir çalışmaya göre, su tüketimini artıran kişilerin cilt kuruluğunda ve pürüzsüzlüğünde azalmanın yanı sıra cilt elastikiyetinde de bir artış gözlemlenmiştir.

Su içmek; cildin nemli kalması, canlı gözükmesi ve cilt dokularını en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için oldukça basit yöntemlerden biridir.

ŞEKER VE DİĞER İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN

Kan şekerinizin yükselmesi cildinizde akne oluşumuna neden olur. Yüksek glisemik yüke sahip yiyecekleri tüketmek cildinizdeki yağ oranının artmasına ve ciltteki sebum üretiminin hızlanmasına neden olur. Bu yüzden şeker ve diğer işlenmiş gıdalardan uzak durmanızda fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal