Saçtaki Kepeği Yok Eden Bıttım Sabununun Faydaları

Saçtaki yağın emilmesini sağlayarak kepeği ortadan kaldıran bıttım sabunu hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. Bıttım sabunun saça faydaları nelerdir? Bıttım sabunu nasıl kullanılır? Saçları canlandırmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde...

01.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-17:34) Saçtaki Kepeği Yok Eden Bıttım Sabununun Faydaları

Türkiye'nin Siirt ilinde yetişen bıttım ağacının menengiç yapraklarından elde edilen bıttım sabunun cilde ve saça olan etkileri herkesi şaşırtıyor. Saçta ileri gelen birçok sorunu tedavi eden bıttım sabunun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

BITTIM SABUNU NASIL YAPILIR?

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir gelir kaynaklarından biri olan bıttım sabununun yapımı oldukça zordur. Bıttım özellikle Siirt iline aittir. Diğer iller de de farklı isimler almaktadır. Menengiç, çitlenbik, çedene, çıtlık, çitemik gibi isimlerle bilinen bıttım sabununun katkısız olanları saç ve cilt sağlığı için oldukça etkidir.

SAÇ DİPLERİNDEKİ YARALARI TEDAVİ EDER

Bıttım sabunu düzenli olarak kullanıldığı zaman, saç dökülmesinden saç mantarına kadar birçok sorunun yok edilmesine yardımcı olur.

SAÇA PARLAKLIK KAZANDIRIR

Aynı zamanda bıttım sabunu saçların canlı ve parlak görünmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra saçların erken yaşlarda beyazlamasını engeller.

SAÇ DERİSİNDEKİ BAKTERİLERİ YOK EDER

Tıkanan saç gözeneklerinin açılmasını sağlayarak, saç derisindeki bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarına sürekli olarak fön çeken veya düzleştirici kullanan kadınların saçlarında oluşan kırıkların da tedavi edilmesini sağlar.

SAÇTAKİ YAĞI EMEREK KEPEĞİ YOK EDER

Bıttım sabunun en belirgin özelliklerinden biri de saçtaki yağın emilerek kepeğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmasıdır.

BITTIM SABUNU NASIL KULLANILIR?

Saçlarınızı ıslatın ve bıttım sabununu saç diplerinize sürerek köpürtün. Ardından saç diplerinize masaj yaparak uyguladıktan sonra bol su ile iyice durulayın. Saçlarınızı parlak göstermek ve sorunları ortadan kaldırmak için, 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanabilirsiniz. Aynı şekilde bıttım sabununu cildinize de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal