Saçlarınızın Hep Fönlü Gözükmesi İçin Bunları Uygulayın

Saçınıza uyguladığınız ürünler ve saç kurutma makineleri saçınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

27.03.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:07) Saçlarınızın Hep Fönlü Gözükmesi İçin Bunları Uygulayın

Fön makineleri, düzleştiriciler ve saç maşaları; saçınıza şekil vermek için kullandığınız başlıca aletlerden. Ancak saçınızı düzgün kurutmayı başarırsanız; bunların hiçbirine ihtiyaç duymayacaksınız.

DOĞAL DALGALI SAÇLAR

Doğal dalgaya sahip saçlarınız varsa; doğal dokusunu kaybetmemek için saçlarınızı nemliyken gevşek bir şekilde örmeyi veya gevşek bir topuz haline getirmeyi deneyin. Bu şekilde saçlarınızın hem şekil almasını sağlayacak hem de elektriklenmesini önleyeceksiniz. Nemlendirme, dalgalı veya orta kalınlıkta saçları kurumaya bırakmadan önce nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

DÜZ VE İNCE TELLİ SAÇLAR

Düz saçlı kadın; saçlarını kendi kendine kurumaya bıraktığı sırada saçlarına dokunma eğilimindedir. Bu da saç şeklinin bozulmasına ve elektriklenmesine neden olur. Başka bir yaygın hata ise aşırı ince olmayan düz saçlara sahipseniz, saçlarınızın ağırlaşacağı korkusu yüzünden; saçınıza yeterli ürün uygulamamak. Oysa ki güzel saçların gerçek anahtarı maksimum hacim ve hareket elde etmek için doğru ürünleri bulmak ve uygulamak.

KALIN TELLİ VE KIVIRCIK SAÇLAR

Çok yoğun ve kalın yapıdaki ürünler kullanmak bu saç tiplerini düzleştirme eğilimi gösterir. Bukleleri aşağı doğru indiren ve hacimlerini söndüren; yoğun ve kalın yapıdaki ürünler üst üste yığılarak saçınızın şekil almasını engeller. Bukleleriniz tamamen kuruduktan sonra geniş dişli bir tarak kullanarak, saç diplerinizi kabartın. Böylece saçınız daha hacimli gözükecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal