Saçları Hızlı Uzatmanın Yolları

Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız, size bazı tavsiyelerimiz var. Kendi kendinize uygulayacağınız bu yöntemlerle saçlarınız daha hızlı uzayacak.

19.02.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-10:13) Saçları Hızlı Uzatmanın Yolları

Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız, size bazı tavsiyelerimiz var. Kendi kendinize uygulayacağınız bu yöntemlerle saçlarınız daha hızlı uzayacak. İşte detaylar...

1. Demir ve Çinko Alımı

Çinko ve demir eksikliği, saç büyümesini engellemede önemli bir sebeptir. Beslenmenize bol miktarda yeşil sebze, antioksidan ve yağsız et ilave edin.

2. Günde 3 Defa Saçınızı Tarayın

Saç taramanın, uzama süresini etkilediği biliniyor. Saçınızı günde üç kere taramaya özen gösterin. Tarama işlemini köklerden başlayarak uçlara kadar uygulayın. Bu işlem saç derinize masaj yapar ve bu da kan dolaşımını artırarak uzama sürecini hızlandırır.

3. Isıya Maruz Bırakmayın

Saç şekillendirmek için kullandığımız şekillendiriciler saça zarar verir, kırılmalara ve kopmalara neden olur. Saçlarınızı çok fazla ısıya maruz bırakmamaya özen gösterin. Düzleştirici uygulayacağınız zaman, işlem öncesinde saçlarınızı bir jel ya da krem ile nemlendirmeyi deneyin.

4. Saçınıza İyi Gelecek Besinleri Tüketin

Saçlarınıza iyi gelecek besinleri tüketmeye dikkat edin. Özellikle biotin ve B7 vitamini içeren yiyecekler saçlar için çok faydalıdır. Saça iyi gelen besinleri şöyle sayabiliriz; yumurta sarısı, fındık, mercimek, istiridye, baklagiller, somon, avokado, ceviz.

5. Çok Ürün Kullanmayın

Saçlarınıza şekil vermek için sprey ve kremleri çok fazla kullanmayın. Saç şekillendirici ürünler uzun süreli kullanıldığında saça zarar verebiliyor. Doğal içerikli olanları tercih etmeye dikkat edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal