Saçları Çabuk Uzatmanın Yolları

Saçlarınızın çok çabuk uzamasını istiyor musunuz? Uzun saçlara nasıl kavuşabiliriz? İşte saçları çabuk uzatmanın yolları...

22.06.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:35) Saçları Çabuk Uzatmanın Yolları
Saçlarınızı uzatmak biraz sabır isteyen bir karardır. Yetişkin bir insanın saçları genellikle ayda 1 santim civarında uzamaktadır. Ayrıca saçların uzama performansı yaş, cinsiyet ve çevresel etmenler gibi değişkenler tarafından etkilenmektedir.
Saçınızı daha çabuk uzatmak istiyorsanız bu amaca yönelik olarak kullanabileceğiniz bazı etkili yöntemlerden bahsetmek isteriz. Peki, saçları hızlı bir şekilde uzatmanın yolları nelerdir? Saçlarınızı sağlıklı ve doğal bir şekilde uzatmak için neler yapmalısınız? Saçları çabuk uzatmanın yolları nelerdir?
Yüksek Isıya Maruz Kalması Saçın Uzamasını Etkiler Mi?
Saç şekillendirmek için yüksek ısı kullanarak saçların yanmasına ve yıpranmasına neden olan düzleştirici, maşa, saç kurutma makinesi kullanımı saçlarınızın uzamasını olumsuz etkileyecektir.
Bu tarz makineler tarafından yüksek ısıya maruz kalan saçlarınız kırılıp güçsüzleşerek uzaması daha fazla zaman alacaktır.
Eğer saçlarınız bu şekilde yıprandıysa uçlarından kırılmış kısımları belirli periyotlarla kestirerek saçlarınızın güçlenmesini dolayısıyla uzamak için daha fazla fırsat bulmasını sağlamalısınız.
Saç Derisi Sağlığı Saçın Uzamasında Önemli Midir?
Saçlarınızın güç kaynağının saç derinizde bulunduğunu gözden kaçırmamalısınız. Saç derisinin sağlığı saçların uzama sürecinde önemli bir yere sahiptir. Saçları çabuk uzatmanın yolları arasında saç derisinin sağlığını korumak yer almaktadır.
Saç derisi saçın güçlenmesi için gerekli olan yağı doğal bir şekilde üretir. Saçların sürekli olarak yıkanması saç derisinin bu yağı üretmesini engelleyeceğinden bir süre sonra saçlarınızın kurumasına neden olabilir.
Saçlarınızı kökten uca doğru tarayarak saç derinizde üretilen faydalı yağların daha uzaktaki saç kısımlarına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Besleyici Yağların Kullanımı
Besleyici yağlar kullanarak saçınızı hızlı ve doğal bir şekilde uzatabilirsiniz. Bu yağlardan en sık tercih edilenleri omega 6 ve E vitamini açısından zengin Hint yağı, içerdiği A, D, B1, B2 ve B6 vitaminleriyle saçı besleyerek uzamasına yardımcı olan badem yağı (badem yağını ayrıca kirpiklerinizin ve kaşlarınızın dolgunlaşması için de kullanabilirsiniz), saçların ihtiyaç duyduğu içeriklere sahip argan yağı, hindistancevizi yağı, susam yağı ve lavanta yağıdır.
Haftada birkaç defa bu yağlardan birini ya da birkaçını kullanarak saçlarınızın çabuk uzamasına yardımcı olabilirsiniz.
Doğal Saç Maskeleri
Saçlarınızı çabuk uzatmanın diğer yolları ise belirli periyotlarda saç maskesi uygulanmasıdır.
Aloe vera maskesi, soğan maskesi ve yumurta maskesi doğal olarak uygulayabileceğiniz maskelerden sadece birkaçını oluşturur.
Saçları Daha Çabuk Uzatmak İçin Yıkama ve Kurutma Yöntemi Değiştirilmeli Midir?
Saçların çabuk uzamasının en önemli noktalarından biri de saç yıkama şeklinizdir. Saç diplerinizi çok sert bir şekilde yıkamamalısınız. Bu şekilde yıkanmak saç köklerinizi zedeleyeceğinden saçlarınızın dökülmesine neden olacaktır. Bu da bu saçların uzamaya sıfırdan başlaması gerektiği anlamına geliyor, yani önlerinde çok uzun bir yol var.
Saçlarınızın uzaması için ilk önce saç köklerinizin sağlam ve sağlıklı olması gerektiğini söylemiştik.
Saçları çabuk uzatmanın yolları arasında saç köklerinizi rahatlatacak sakin bir masaj uygulamak da bulunmaktadır. Saçlarınızı yıkarken saç derinize nazikçe masaj yapmak derinizi rahatlatarak kan dolaşımını hızlandıracak ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra kullanmadığınız bir tişört aracılığıyla saçlarınızda kalan fazla suyu çektirmek de saçlarınızın doğal ışıltısını kaybettirmediği gerekçesiyle havlu kullanımından daha çok önerilmektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal