Saçlar Neden Kırılır?

Saçlar bakımları eksik edildiği veya dışardan yapısına zarar verici uygulamalar yapıldığı takdirde kırılır. Saç kırılmasına sebep olan pek çok etken bulunmaktadır.

23.06.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:31) Saçlar Neden Kırılır?

Düzenli kesim ve saça zarar vermeyecek bakım işlemleri bu kırılmaları ortadan kaldırır. Önemli olan saçı tanımak ve olabildiğince fazla işlem yapmaktan kaçınmaktır. Saç neden kırılır sorusunun cevaplarını bulmak ise oldukça kolaydır.

Saçları Kuruturken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Saç kurutma işlemi özellikle sık sık yıkanan saçlarda önemli dikkat edilmesi gereken bir konudur. Öncelikle havlu ile kurulama işleminin daha faydalı olduğunu söylemek gerekir. Elbette en güzel saçın ıslağını biraz aldıktan sonra kendi kendine kurumasını beklemektir. Ancak özellikle sinüzit gibi ıslaklık sonucunda ağrıya sebep olabilecek rahatsızlıkları olanların böyle bir imkanı bulunmamaktadır. Havlu ile kurulama yönteminde olabildiğince yumuşak havlu seçimlerinden yana tercih yapmak gerekir.

Saç Kurutma Makinelerinin Kırılmadaki Etkisi Nedir?

Saçın birden ıslaktan kuruya geçmesi elbette yıpranmaya sebep olacaktır bu yüzden saçlar neden kırılır sorusunun bir başka cevabı da aniden saç ısısının ve kuruluk-ıslaklık durumunun değişmesidir. Bu yüzden özellikle acil durumlarda tercih edilen saç kurutma makinelerini en azından düşük ısıda kullanmaya gayret etmek zararı en aza indirebilir. Kurutma sırasında uzun süre aynı bölgeye ısı vermekten çekinerek, her yere eşit aralıklarla ısıyı vermek yöntemiyle ve bu işlemi kısa tutmak suretiyle kurutma işlemini gerçekleştirmek de zararı en aza indirmenin farklı yöntemleridir.

Kullanılan Tarak Saç Kırılmasında Önemli Midir?

Tarak muhakkak saç yıpranması noktasında önemli bir husustur. Plastik taraflardan ziyade daha çok doğal ürünlerden üretilen tarakları tercih etmek saçların daha sağlıklı taranmasına yardımcı olacaktır. Özellikle ahşap, bambu taraklar saçın elektriğini de önleyebilir. Kuruyken saç taramamaya özen göstermek gerekir. Saçlar ıslakken daha kaygan ve taramaya müsait olurlar. Kuruyken saç taramak saç kırığı sebeplerinden biridir.

Saçın Nemine Dikkat Etmek Gerekir Mi?

Kuru saç neden kırılır, çünkü saçlar kuruyken daha hassastır. Saçları düzenli aralıklarla nemlendirmek saç üzerindeki işlemleri daha az zararlı kılacaktır. Aynı zamanda saçların düzenli olarak kesilmesi de daha sağlıklı bir uzamayı ve kırık görünümünü ortadan kaldırır. Çok fazla saç düzleştirici veya kıvırtıcı maşa kullanımı orantısız ısıyla saçı buluşturmak demek olduğundan saçın kırılması için ayrı bir etkendir. Saçın nemine dikkat edilmesi halinde yapılan bu işlemler de daha az zarara sebep olacaktır. Nemlendirme veya diğer bakım faaliyetlerini aşırılaştırmak ise saçın yapısında değişimlere sebep olabilir. Kepek, yağlanma gibi reaksiyonlar bir nevi saçın uyarısıdır. Olabildiğince dengeli zaman diliminde işlemleri yaparak saçı yıpratmamaya özen göstermek sağlıklı uzamaları beraberinde getirecektir. Saç diplerini sağlıklı tutmak, sağlıklı saç tellerini beraberinde getirir. Bunun sonucunda ise ince ve hassas tellerdense daha normal kalınlığa sahip dayanıklı saç tellerine sahip olunabilir. Bu yüzden nemin yanı sıra saç diplerini sağlamlaştırma işlemleri de sağlıklı telleri ve nihayetinde geç kırılan belki de hiç kırılmayan saçlara sahip olunmasına sebep olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal