Saçınızı Kestirmemek İçin Nedenler

Saç uzunluğu pek çok sebepten tercih edilebilir. Genelde uzunluk kişilerin yüz şekillerine göre farklı boyutlarda kullanılır.

23.06.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:29) Saçınızı Kestirmemek İçin Nedenler

Saçı kısa veya uzun kullanmam ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları vardır.

Uzun Saç Özellikle Kimler Tarafından Tercih Edilmelidir?

Uzun bir yüze sahip olanların uzun saç tercih etmesi görünümde bir dengeye sebep olur. Yine uzun saç kullanmak isteyen kare yüze sahip olanlar da V kesim ile önden kısa ancak arkadan uzun bir görünüm sahibi olabilir. Saçınızı kestirmemek için nedenler arasında yüz şeklinizin yuvarlak olması da vardır. Saç ayrımının yapıldığı noktayı biraz daha geriye vermek suretiyle uzun saç ve yuvarlak yüz birleşimi daha fazla dengeye sebep olabilir.

Uzun Saç Görüntüsü Ne Gibi Avantajları Beraberinde Getirir?

Saç uzunluğu her şeyden önce feminen bir görüntünün sebebidir. Fotoğraflarda rüzgarla uyum içerisinde görünen saçlarla güzel anlat yakalamak da mümkündür. Özellikle örgü gibi modellerde olabildiğine rahat bir alan uzun saçlar sayesinde sağlanır. Keskin bir şekilde bağlanan saçlar uzun bir at kuyruğuyla birleştiğinde ise güçlü ve iddialı bir model elde edilmiş olur. Bu gibi pek çok saç modelini uzun saç ile kolayca sağlamak mümkündür. Dalgalı örgüler, hacimli topuzlar ve daha pek çok model uzun saçlar sayesinde kullanılabilir. Saçınızı kestirmemek için nedenler arasında özgürce model yapmak fırsatının yanı sıra saçın salık bırakılması halinde yapılan maşa işlemlerinin daha etkili görünmesi de bulunmaktadır.

Saç Uzatmaktan Neden Çekinmemek Gerekir?

Saçınızı uzatmak konusunda birtakım tereddütleriniz olabilir. Bunlardan biri bakımı konusunda yaşanılan çekimserliktir. Açık havada saçı kontrol edememek ve karışmasından rahatsız olmak da sebepler arasındadır. Ancak artık saç bakım ürünleri konusunda çeşitliliğin oldukça fazla olduğu bir dönemde olmanın saçınızı kestirmemek için nedenler kategorisini doldurduğunu belirtmek gerekir. Doğru nemlendirme ve düzenli bakım ile dayanıklı ve sağlıklı uzun saçlar ile sayısız modele sahip olmak mümkün. Kuruyken kurutmamak gibi kırıklarını arttıracak faaliyetlerden uzak durmak alınacak önlemler arasındadır. Boya yaparken geçişli efektlerden yana tercih yapmak uzun saçta daha fazla kendisini göstermektedir. Yapılan boyalarda geçişlinin dışında genel olarak ombre, röfle gibi geçişken renk kullanımları daha fazla alanda bulunduğundan kendisini oldukça gösterir. Uzun saç bakımlı bir şekilde kullanıldığında doğal görünümü ile kendisini gösterdiğinde çok fazla işleme ihtiyaç duyulmaz. Saç kendi hacmiyle ahenkli bir görünüm sağlayabilir. Bunun için saçı olabildiğince elektriksiz ve bakımlı hale getirmek elzemdir. Gerek görüntüdeki güzelliği gerekse bakım konusundaki avantajlar saçın uzatılmasının önündeki engelleri ortadan kaldırmaktadır. Özel günlerde dağınık topuzlar, uzun örgüler ve sayısız işlem için ayrıca takma saça gerek duyulmaması günümüzün lükslerinden biri haline geldi. Ancak takma saçların rahatsız edici yapısı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Gerek görüntüsü gerekse iyi hissettirmesi özen gösterildiği müddetçe uzun saçtan vazgeçmeme seçeneğini ön plana çıkaran önemli faktörlerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal