Saçı Yıpratan İşlemler

Saçların daha güzel görünmesi için sayısız işlem yapılır. Boyama, maşa gibi işlemler doğrudan görüntüyü değiştiren işlemler olmakla beraber bakım işlemleri doğru şekilde yapıldığı sürece görüntüde ciddi fark oluşturan işlemlerdir.

23.06.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:24) Saçı Yıpratan İşlemler

Bazen saçların çok iyi bir hale gelmesi için yapılan işlemler saçı yıpratan işlemler kategorisine girebilir. Buradaki esas husus saçı tanımak ve olabildiğince bu doğrultuda faaliyet gerçekleştirmektir.

Boya İşlemi Saçı Yıpratır Mı?

Vücuda temas eden bütün kimyasalların oluşturduğu etkiler vardır. Bunlar bazen ileri derecede sağlık problemlerine yol açabilir. Saç boyama konusunda kaliteli ve doğal boyalardan seçim yapmak işin garantiye alınmasına yardımcı olur ancak sık sık saça işlem yapılması ister boya ister maşa olsun, saçı yıpratır. Özellikle kapalı renkten açık renge geçerken uygulanan açıcı kullanımı saçı yıpratan işlemler arasında başı çeker. Son günlerde oldukça moda olan rengarenk saçlar da sık sık yapıldığı takdirde saç yanmalarına veya geri dönüşü çok zor olan yıpranmalara sebep olmaktadır. Saç boyası kullanılıyorsa daha çok doğal ürünlerden yana tercih yapmak gerekir. Pozitif olan saça negatif boyanın sürülmesi ve bekletilmesiyle sağlanan renk, akmaya başladığında dip boya işlemi uygulanır. Özellikle doğal saç renginin zıttı olan bir renk uygulandığında devamlı işlem yapmak gerekir. Saç dip sağlığı eşittir saç sağlığı demektir. Haddinden fazla yapılan işlem bakım işlemi bile olsa saça zarar verebilir. Saçın pH değerinin ideal seviyede kalmasına dikkat ederek görüntüde değişikliklere gidilmelidir. Elbette özellikle boya işleminde ekstra bakım yapılması gerektiği akıllardan çıkarılmamalıdır. Boya sırasında kişi işlemi kendi yapıyorsa saatlere riayet etmeli ve bu konuda tecrübesi yoksa kendisini daha güvenilir ellere teslim etmelidir.

Rutin İşlemlerde Hangi Hatalar Yapılmaktadır?

Saçı yıkamak, kurutmak ve taramak saç için yapılan en rutin işlemlerdir. Bunlardan saç yıkama meselesine değinmek gerekirse çok fazla yıkama işlemi de saçın bu işleme alışmasının ardından hemen yağlanmasına sebep olacaktır. Unutulmamalıdır ki, saçın kendini beslemeye de ihtiyacı vardır. Bir nevi saça dinlenme süresi tanımak gerektiği söylenebilir. Saçın kurutulması esnasında fazla ısı vermek yalnızca saça değil diplere de zarar verecektir. Olabildiğince düşük ayarda hatta mümkünse hiç kurutma işlemi gerçekleştirmeden saçı kendi haline bırakmak yerinde bir tercih olacaktır. Saçı yıpratan işlemler kategorisine kuruyken saç taramak da eklenebilir. Kuruyken saç taramak saçın kırılmasına yardımcı olmaktadır.

Saçı Yıpratan İşlemler Kadar Kullanılan Malzemeler de Önemlidir

Kullanılan tarak, kurutma işlemi sırasında tercih edilen havlu gibi pek çok etken saç işleminin yıpratıcı olup olmamasını belirler. Plastik ve saçı yorması muhtemel taraklardan kaçınmak gerekir. Sık sık saç taramak yıpranmanın farklı bir sebebidir. Kullanılan bakım ürünlerinin güvenilir olduğundan emin olmak son derece elzemdir. Saç tipinin kuru veya yağlı olması kullanılan malzemenin tercihini doğrudan etkilediğinden alım sırasında buna özellikle dikkat edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal