Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır? Saçaklı Mantı (Erişte Mantısı) Tarifi

Fırınlanmış kırıklı yufkalardan elde edilen papara tarifine benzeyen saçaklı mantı lezzetiyle hafızalara kazınıyor. Erişte mantısı olarak da bilinen saçaklı mantı nasıl yapılır? İşte saçaklı mantı tarifi tüm detaylarıyla...

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır? Saçaklı Mantı (Erişte Mantısı) Tarifi

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır? Saçaklı Mantı (Erişte Mantısı) Tarifi

Farklı yörelerde farklı biçimlerde sofralardaki yerini alan saçaklı mantı, erişte mantısı, erişte paparası gibi isimlerde de anılan, enfes tadıyla kendinden bahsettiriyor. Kandilli mantı tarifine de benzeyen saçaklı mantıdan yapmak istiyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz. İşte saçaklı mantı püf noktalarıyla...

MALZEMELER

1 bütün tavuk 

1 kilo un

3 yumurta

Tuz

Su

Sıvı yağ

Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle un, yumurta, tuz ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir ve 1 saat kadar dinlenmesi için bekletilir. Ardından hazırlanan tavuk haşlanır ve suyu süzülüp, güzelce didiklenir. Dinlendirmeye bırakılan hamur 3-4 bezeye bölünür. Alınan bezeler bir merdane yardımıyla açılır ve dürüm yapar gibi katlanarak şeritler halinde kesilir. Sonrasında 3-4 kat olacak biçimde tepsiye dizilir ve dizilen her kat arasına sıvı yağ sürülür. 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilerek soğuması beklenir. Bu şekildeyken bez torbalara koyulup serin ortamda muhafaza edebilirsiniz.

Pişirdiğiniz kıtır halde olan şeritler tepsiye yayılarak, üstüne didiklenmiş etler konulur. Bolca karabiber serperek, tavuk suyu ekleyin ve ocakta suyu tamamen çekilene kadar ısıtılır. Ardından servis etmek için saçaklı mantınız hazır! Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR