Saça Doğal Dalga Nasıl Yapılır?

Mükemmel, doğal görünümlü dalgalar elde etmenin birçok yolu vardır. Kolay, ısıtmasız bir seçeneği tercih ederseniz, geleneksel buklelerle saçlarınızı örebilir veya ıslak tutabilirsiniz. Düzleştirici veya maşa ile tam, tatlı, doğal görünümlü dalgalar yapabilirsiniz.

23.06.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:41) Saça Doğal Dalga Nasıl Yapılır?

Saç stilinizi değiştirmek eğlencelidir, özellikle de farklı görünümleri test etmek ve yaratıcı olmak için fazla zamanınız varsa.

Sadece yeni bir şey denemek istiyorsanız, saçlarınız için seçenekler söz konusu olduğunda bir sınır yok gibi görünüyor.

Mevcut dalgalarınızı oluşturun sprey veya deniz tuzu spreyi ile saçınıza hacim verin.

SAÇA DOĞAL DALGA NASIL YAPILIR?

  • Örgülerle Dalga Oluşturma

Saçınızı yıkayın veya nemlendirin. Saçlarınızı dalga oluşturmak için örerken, nemli saçlarla başlamak en iyisidir. Bunu iki yoldan biriyle başarabilirsiniz: Saçınızı örmeden önce saçlarınızı yıkayın ya da ılık suyla ıslatın.

  • Elektriklenme ve Dolaşık Saçlarla Baş edin

Elektriklenme veya dolaşık saçlar doğal görünen dalgalar elde etme çabalarınızı mahvedecektir. Bir saç kremi uygulayarak bunlarla mücadele edin. Herhangi bir karışıklığı açmak ve elektriklenmeyi önlemek için saçınızı iyice tarayın.

  • Saçınızı Bölümlere Ayırın

Saçınızı böleceğiniz bölüm sayısı, saçınızın kalınlığına bağlıdır. İnce saçlar, kalın saçlardan daha az bölüm ve örgü gerektirir. Saçınızı bir ila beş bölüme ayırmak için bir taraktan yardım alın. Rasgele görünümlü doğal dalgalar için saçlarınızı düz olmayan bölümlere ayırın. İstediğiniz sonuçları elde edene kadar saçlarınızı bir, iki, üç, dört veya beş bölüme ayırın.

  • Saçlarınızı Örün

Saçınızı dalga oluşturmak amacıyla örerken, köklerden uçlara düşen dalgaları veya kulaklarınızın üstünden başlayan dalgalar yapmayı seçebilirsiniz. Fransız örgüler (üçlü örgü), saçlarınızda kökten uca dalgalar yaratacaktır.  Geleneksel üç telli örgüler, kulaklarınızın üstünden saçınızın uçlarına kadar düzgün dalgalar yaratacaktır. Saçınızın her bir bölümünü üç eşit bölüme ayırın. Saçınızı geleneksel üçlü yöntem ile örün.

  • Saçınızı Kurutması için Bekletin

Örgülerinizi ne kadar uzun süre bırakırsanız, dalgalarınız o kadar güzel olur. Mümkünse, bir gece örgülerle uyuyun. Eğer acele ediyorsanız, fön makinenizi en düşük ısı ve hız ayarına getirin örgüleri tek tek kurutun.

  • Örgüleri Açın ve Şekil Verin

Örgülerinizi açtıktan sonra tarak kullanmayın. Parmaklarınızla tarar gibi yaparak saçı açın. Güçlü bir saç spreyi ile saçı sabitleyin. İpucu: Saçınızı kurutmak için bir havlu kullanmak yerine bir tişört kullanın! Tişört saç tellerinizi pürüzsüz tutmaya yardımcı olur bir havlunun aksine kabarmayı ortadan kaldırır.

Bu ve benzeri uygulamaları, düzleştiriciler, maşalar, ısıtıcılar, tel toka, firkete toka ve diğer ürünler ile uygulamanızda mümkündür. Tek yapmanız gereken ilk adımları her seferinde uygulamak olacaktır. Nemli saça yapılan doğal dalga işlemi her zaman daha kalıcıdır.

ISITICILAR İLE SAÇLARINIZA DOĞAL DALGA YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Unutmayın, saçlarınızda ısı olan herhangi bir alet kullanmadan önce bir ısı koruyucu sprey kullanmak her zaman çok önemlidir. Bu, hasarı önlemeye ve saçlarınızın sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal