Saç Uzamasında Etkili Olan Besinler

Saçlarınızın uzaması için aslında ne bakım kürlerine ne de sonuç vermeyen saç ürünlerine ihtiyacınız var. Saçlarınızın hızla uzamasını istiyorsanız aşağıdaki besin türlerini bol bol tüketmeniz yeterli.

06.02.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-14:02) Saç Uzamasında Etkili Olan Besinler

Daha kuaförden çıkmadan kestirdiğimize pişman olduğumuz saçları geri getirmek için neler yapmazdık değil mi? Ya da türlü türlü ürün kullanmasına rağmen bir türlü saçlarını uzatamayanlar…

Aslında ne bakım kürlerine ne de sonuç vermeyen saç ürünlerine ihtiyacınız var. Saçlarınızın hızla uzamasını istiyorsanız aşağıdaki besin türlerini bol bol tüketmeniz yeterli.

YABAN MERSİNİ

C vitamini açısından oldukça zengin olan bu egzotik meyve tükettiğiniz takdirde saçlarınızın kırılmasını engelleyecek.

TAVUK

Çinko, demir ve B vitamini içeren bu protein deposu tavuk, saç sağlığımızda büyük bir etkiye sahip. Yüksek protein barındıran besinler saç bloklarının oluşmasında önemli bir rol oynar.

YUMURTA

Çinko, selenyum, sülfür ve demir ve protein açısından oldukça zengin olan yumurta demirin saç köklerine aktarılmasında ve kadınlarda saç dökülmesini gidermede büyük bir etkiye sahip.

SÜZME YOĞURT

Yüksek miktarda saç dostu protein, B5 ve D vitamini barındıran, yağ oranı düşük olan süzme yoğurdu her gün mutlaka tüketin.

MERCİMEK

Protein, çinko ve biyotin barındıran mercimek; vejeteryanlar, veganlar ve et yemeyenler için ana besin kaynağı.

SOMON

Protein ve D vitamini bakımından zengin olmasının yanında, içerisindeki Omega-3 yağ asitleri de barındıran somon, vücudunuzun saçınızın uzaması için, üretemediği bu yağ asitlerini almanız için mükemmel bir kaynak.

Omega- 3, kafa derinizdeki hücre zarlarında yer alır ve bu doğal yağı koruyarak saçınıza nem kazandırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal