Saç Uzamasına Yardımcı Yağlar?

Herhalde hemen her kadının rüyası uzun sağlıklı ve parlak saçlar. Hemen hepimiz saçlarımızın sağlıklı olmasını ve güzel gözükmesini istiyoruz. Saçların uzun, dolgun ve parlak olması çok da zor değil biliyor muydunuz? Biz sizin için araştırdık ve size çok güzel saç uzamasına yardımcı yağlar? Tarifleri verdik.

23.06.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:16) Saç Uzamasına Yardımcı Yağlar?

Yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun. Saçların sağlıklı uzayabilmesi için öncelikle duman, hava kirliliği, saç şekillendirme ürünler ve saç boyası gibi şeylerden uzak durması gerekir. Ayrıca sigara kullanımı bırakılmalı ve sağlıklı beslenilmelidir. Fakat hemen hepsini hayatımızdan çıkarmak bizim elimizde değil örneğin hava kirliliği konusunda elimizden gelen bir şey yok maalesef ki. İşte bu gibi durumlarda saçlarımızın sağlığını kazandırmak için dış etkenlerin yardımını alarak daha da sağlıklı olmasını sağlayabiliriz. Saç uzatan yağları araştırdığımız da nane yağı, kamelya yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi yağlar olduğunu görmekteyiz. Bunun dışında piyasada hazır maske halinde satılan veya belli karışımlar halinde satılan ürünlerde mevcut. Bu ürünlerden tercih ettiğinizi kullanarak saç uzamanızı kısaltabilirsiniz. Bunun kesinlikle böyledir gibi bilimsel açıklaması olmasa da yağların dışardan takviye yaparak saçımızın uzamasına yardımcı olduğu bir gerçek. Bunların yanında ayrıca C, E ve B gibi vitaminleri almakta saçımıza yarar sağlayacaktır. Ayrıca stresi mümkün olduğunca hayatımızdan çıkarmalı, saç maşası gibi ürünleri bir müddet hayatımıza sokmamalıyız.

Yağların Faydaları

Yağların faydalarını saymakla bitmez. Saçımızdan cildimize, iç organlarımıza kadar birçok yere faydası var. Yağlar saç derisini nemlendirip kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olarak saç köklerinin canlanmasını sağlamaktadırlar.

Yağların Kullanımı

Hindistan cevizi yağını kullanırken saç derinize yedirip güzelce masaj yaptıktan sonra bir saç fırçası yardımıyla uçlarına doğru da getirdiğinizde saçınıza çok güzel bakım yapmış olacaktır.

Saç uzamasına yardımcı yağlar? Dendiğinde nane yağının önemi anlatma bitmez. Yine bu yağı kullanırken saç diplerinden uçlarına doğru yaydığınızda ve güzelce masaj yaptığınızda kan dolaşımını hızlandıracak ve bu da saçınızın uzamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca içerisinde bulundurduğu mentol sayesinde kafa derinizi rahatlatacak ve daha ferah hissettirecektir.

Çin ve Japon kültüründe bulunan bir yağ olan kamelya yağından bahsetmeden geçmeyelim. Saç uzamasına yardımcı yağlar? Serimizin bir diğer önemli yağı ise kamelya yağıdır. Kamelya yağı, kamelya ağacının tohumlarından elde edilen içerisinde bulunan A, B, C ve E vitaminleri sayesinde sağlıklı bir saça kavuşmanız için içerisinde tüm vitaminleri barındırdığından saçınıza da yararlı bir yağ olacaktır. Ayrıca bu yağda %80 oranda oleik asit bulunduğundan saç derisini temizleyerek saçtaki ölü hücrelerinde gitmesine yardımcı olur. Bu sayede temizlenen ve yenilenen saç köklerinize vitaminler daha rahat nüfuz edeceğinden yapacağınız bakımda daha verimli olacaktır.

Saç Bakım Maskesi

2 damla kekik yağı, 2 damla biberiye yağı, 4 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve 3 damla lavanta yağını karıştırın ve saçınıza güzelce masaj yaparak uygulayın saçınızı bir havluya sararak 1 saat bekletin ve saçınızı güzelce yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal