Saç Maşası Nasıl Kullanılır?

Saç maşası, saçları şekillendirmede en çok kullanılan ürünlerden biridir. Saçların özenli ve güzel görünmesi için kullanılan bu ürünler saç maşası nasıl kullanılır sorusunu da beraberinde getirmektedir. Çünkü maşaların yanlış kullanımı, saçları yıpratmakta ve saç uçlarında kırıklıklara sebep olmaktadır.

23.06.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:24) Saç Maşası Nasıl Kullanılır?

SAÇ MAŞASI NASIL KULLANILIR?

Saç maşası kullanacaksanız saçlarınız mutlaka temiz olmalıdır. Ayrıca duşta kremlenmiş saçlar, maşa işleminin, saçlara vereceği zararı azaltmaktadır. O yüzden saçlarınızı kremlemenizde de fayda var.

Öncelikle, emiz olan saçlarınızı güzelce tarayıp, dolaşmışlıklarını yok edin. Ardından mutlaka çok ama çok iyi bir şekilde kuruttuğunuzdan emin olun. Islak veya nemli saçlara maşa uygulamak, saçlarınızda çok fazla kırılmalara sebep olur. Saçlarınızı ortadan muntazam bir şekilde ayırın. Saç maşası, saçlara kıvrık şekiller vermektedir. Maşayı uygulamadan önce, bu şekillerin kalınlığına ve yönüne karar vermelisiniz. Daha sonra ayırdığınız saçlarınızdan, yapacağınız şeklin kalınlığına göre bir tutam seçin ve geriye kalan saçlarınızı bir yerde toka yardımıyla toplayın. Bu noktada, saç maşası nasıl kullanılır konusunun önemli bir unsuru yer almaktadır. Bu da saçlarınıza ısıdan koruyucu bir sprey sıkmaktır. Ayırdığınız her tutama, bu spreyi uygulayıp sonrasında saçınızı maşalayarak işleme devam edebilirsiniz. Maşayı, saçlarınızın dibinden başlayarak aşağıya doğru sarmalısınız. İşlem bittikten sonra, buklelerinizi parmaklarınız yardımıyla açarak dağıtabilirsiniz.

SAÇ MAŞASI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saç maşası kullanımı, saçlara zarar vermemek adına bazı detaylara dikkat etmeyi gerektirir. Hem maşalama işleminin daha güzel görünmesi ve kalıcı olması hem de saçların kırılmaması ve sağlığının bozulmaması için bu faktörleri ihmal etmemek çok önemlidir.

1- Saçlarınızı maşaladıktan sonra uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız, ıslak saçlarınıza kurutmadan önce saç köpüğü uygulayabilirsiniz.

2-Yine kalıcılık için, saç maşası uygulama işleminiz tamamlandıktan sonra, saçlarınıza tutucu bir sprey sıkabilirsiniz.

3- Saç kuruluğuna sebep olmamak için, saçınıza çok sık maşa uygulamaktan uzak durmalısınız. Eğer sık aralıklarla maşa yapmak zorundaysanız, mutlaka ısıya karşı koruyucu ürünler kullanın.

4- Maşaya başlamadan önce saçlarınızın tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız.

5- Saç diplerinden başlayarak uygulayacağınız maşanın, saç derinize değmemesi önemlidir. Yoksa deriniz yanabilir.

6- Maşayı, sardığınız tutamda uzun süre bekletmemelisiniz. 10 saniye yeterli olacaktır.

7-Saç maşanızın ısı ayarını, işleme başlamadan önce kesinlikle kontrol edin. Hangi tip saç yapısına sahip olursanız olun, 200 dereceden daha yüksek ısılarda saç şekillendirici kullanmamalısınız. Saçları maşanın ısısına uzun süre maruz bırakmak, saç maşası nasıl kullanılır başlığı altında, yapılan en büyük hatalardan biridir.

DOĞRU SAÇ MAŞASI NASIL SEÇİLİR?

Saçlara maşa yardımıyla şekil verirken, ortaya çıkacak görüntü, maşa uçlarının ebatlarına göre değişir. Kullanım tercihinize uygun bir maşa edinirseniz, aldığınız sonuçlardan daha memnun kalırsınız. En ince uca sahip maşalar, 13 mm’lik maşalardır. İnce ve sık buklelerden hoşlanıyorsanız bunları seçebilirsiniz. Orta boy uçlu maşalar, doğal görünümlü bukleler için oldukça uygundur. Bunların ebatı ise 19 mm’dir. Kalın telli saçları olanlar bu ürünleri kullanabilirler. İlk defa maşa kullanacaklar için ise en uygunu, 25 mm’lik maşalardır. Uygulaması çok kolay ürünlerdir. Saç maşası nasıl kullanır diye düşünenler için, başlangıç ürünü olabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal