Saçların Kabarmasını Böyle Önleyebilirsiniz

Kim istemez ki banyodan sonra saçın tarandığı haldeki gibi kalmasını... Yalnız sonuç genellikle beklediğimiz gibi olmaz. Kabaran saç bakımsız bir görünüme sahiptir. Peki banyo sonrası saç kabarmasını nasıl önleyebiliriz? Bu sorunun cevabı haberimizde...

11.06.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-13:32)  Saçların Kabarmasını Böyle Önleyebilirsiniz

Gün aşırı saçlarını yıkayanlar kabarmanın ne ifade ettiğini bilirler. Saçlara şekil ve hacim vermek oldukça zordur. Kabarmalar saçların nemsiz kalmasından ve duş sonrasında yapılan hatalardan kaynaklı oluşmaktadır. Bu problemleri ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz bazı yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

SICAK SUYA DİKKAT

Saçlarınızı sıcak su ile yıkamak hem saçınıza hem de derinize oldukça zarar verir. Bu yüzden saçlarınızı soğuk su ile yıkamalısınız. Soğuk su, saç tellerini inceltir ve kabarmasını da engel olur. Banyodan çıkmadan önce saçlarınızı 3-4 dakika soğuk su ile durulamanız kabarmayı önleyecektir. Bu formül saç kabarmasını önleyebileceğiniz en kolay yöntemdir.

SAÇ KURUTURKEN DİKKAT

Saçlarınızı saç kurutma makinesi ile kuruturken ısı ayarına dikkat etmeniz gereklidir. Aşırı sıcak ısı kullanmanız saçlarınıza zarar vermekle kalmaz engellemeye çalıştığınız saç kabarmasına neden olur.

SAÇ FIRÇASI KULLANMAYIN

Sık olan saç fırçaları saçlarınızın kabarmasına neden olur. En önemlisi saçlarınız ıslakken fırça ile taramamalısınız. Bu işlem saçlarınızın kopmasına ve dökülmesine yol açar. Banyodan çıktığınızda saçınızdaki suyu hafifçe alıp daha geniş dişlere sahip fırça ile saçlarınızı tarayabilirsiniz. Bu yöntem saçlarınızın daha kolay açılmasına vesile olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal