Saç Gürleştirme

Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak demek, güçlü kuvvetli saç kökleri anlamı gelir ve bu olayı temelden çözmezseniz olmasını istediğiniz saçlara sahip olamazsınız.İşte saç gürleştirme yöntemleri haberimizde...

19.07.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-10:53) Saç Gürleştirme

Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak demek, güçlü kuvvetli saç kökleri anlamı gelir ve bu olayı temelden çözmezseniz olmasını istediğiniz saçlara sahip olamazsınız.İşte saç gürleştirme yöntemleri haberimizde...

Saçlar en önemli güzellik göstergemizdir, bakımlı ve güzel görünmesi bizim için en önemli durumlardan biridir. Her bayan canlı, ışıl ışıl, hacimli ve gür saçlara sahip olmak ister, bu tamamen sizin elinizdedir ve birkaç pratik yöntem ile hayalinizdeki saçlara kavuşabilirsiniz.

SAÇ GÜRLEŞTİRME İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Saç gürleştirmek için pek çok yöntem bulunmasına rağmen bunlardan bazıları saça ciddi zarar veren yöntemlerdir. Seyrek saçların gürleşmesi ve eski hacmine kavuşması için mutlaka iyi bir saç bakımı çok önemlidir. Özellikle saç tipinize ve yapınıza uygun saç kremler ve saç şampuanlar seçmek çok önemlidir. Sık sık saç bakım ürünlerini değiştirmek saçın zayıflamasına neden olan etkenler arasındadır. Ayrıca seçilen ürünün kaliteli olması çok önemlidir. Son zamanlarda gençler tarafından tercih edilen saç maşası, düzleştirici gibi ürünlerde hen saçın dökülmesine hemde saçın gürleşmesini engelleyen en büyük etkenlerden biridir.

Saç gürleştirmek için hazırlayacağınız maskeler ve kürler saçınızı kökten besleyerek bakımlı ve gür olmasını sağlayacaktır. Özellikle ince telli saç yapısını ve seyrek saç yapısına sahip iseniz saçınıza yapacağınız saç gürleştiren kürler sayesinde kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır. Saç gürleşmesini önleyen etkenler ise;

Saç şekillendirici alet kullanımı

Saç Kırıkları

Saça tipine uygun olmayan krem ve şampuan kullanmak

Saçların havasız kalması

Saçların çok kirlenmesi

Saç kepeklenmesi

Saçların kireçli su ile yıkanması

Saçlara sabun kullanmak

Saçları çok sık boyamak

Stres ve düzensiz beslenme

Saçların gürlemesini engelleyen en büyük etkenler sıraladık saçları gürleştirmek için yukarıda sayılan etkenlerin etkisi azaldığında ve sizlere vereceğim saç gürleştirme yöntemleri uygulayarak kısa sürede saçlarınızı gürleştirmeniz mümkün olur.

SAÇ GÜRLEŞTİREN MASKE, SAÇ GÜRLEŞTİREN KÜRLER

Saç gürleştiren kür ve saç gürleştiren pek ok maske tarifi olmasına karşın sizlere etkisi kanıtlanmış çok etkili bir tarif vermek istiyorum saçlarınızı kısa sürede gürleştiren bu tarifi evde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Saç gürleştiren kür

1 tutam karanfil

1 adet kabuk tarçın

1 tatlı kaşığı Hint yağı (aktardan temin edebilirsiniz.)

1 su bardağı su

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Orta boy bir tencerenin içerisine ilk olarak bir bardak su eklenir, Ocağını altı yakılarak ısınan suyun içerisine 1 tutam karanfil ve tarçın eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak bir kenarda soğumaya bırakılan kürümüz ılımaya başlayınca Hint yağı ekenir ve iyice karıştırılır. İşlem bitince tamamen soğuması için belli bir süre daha bekletilir. Hazır olan karışım süzülerek saçlara uygulanır ve parmak uçları ile yice saç diplerini masaj yapılır, 30 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile saçlarınızı yıkamanız yeterli. Haftada 2 yada 3 defa denemeniz yeterlidir.

Saç gürleştiren maske

Saç gürleştiren ve uzatan çok etkili bir maskesidir, Hintli kadınlarının sıklıkla uyguladığı bu saç gürleştiren maskeyi, kaş gürleştirmek için de kullanabilirsiniz.

10 gram entele otu

2 bardak su

2 bardak sirke

1 bardak ısırgan otu çayı

Bir tencerenin içerisine entele otu, 2 barda su ve 2 bardak sirkeyi koyup kaynamasını sağlıyoruz. Karışım kaynadıktan sonra soğuması için bekliyoruz ve daha önceden hazırladığımız ısırgan otu çayını ekleyip banyodan yarım saat önce saç diplerini iyice yediriyoruz. Haftada 2 yada 3 defa uygulayabilirsiniz. 1 ay içerisinde gür, parlak ve hacimli saçlara sahip olacaksınız. Entele otu aktarlarda satılmaktadır. Isırgan otu çayı ise hazır ısırgan otu çayı olabilir.

SAÇ GÜRLEŞTİREN YAĞLAR

Hindistan cevizi yağı ;

Papatya yağı

Karanfil yağı

Sarımsak yağı

Isırgan otu yağı

Jojoba yağı

Lavanta yağı

Badem yağı

Fındık yağı

Biberiye yağı

Menekşe yağı

Özellikle jojoba yağı, lavanta yağı ve badem yağı saç gürleştirmek için en çok tercih edilen yağlar arasında gelmektedir. Bu yağlar hem saçı gürleştirmekte, hemde saçlarınızın daha bakımlı ve sağıklı olmasını sağlamaktadır.

Saç Gürleştiren Sabun

Saçların gürleşmesi için doğal sabun kullanılması çoğu zaman işe yaramaktadır. İçeriğinde bitkisel yağlar bulunan sabunları tercih etmek doğru bir yaklaşım olurken kesinlikle el ve yüz yıkama sabunlarını asla saçlarınıza sürmeyin. Zeytinyağlı sabunlar ve kükürlü  ile saçlarınızı yıkamanızı tavsiye ederim. Kürkürtlü sabun saçın dökülmesini önlerken saçın daha gür çıkmasını sağlamaktadır. AYrıca badem yağlı, karanfil yağlı sabunlarıda saçlarınız için kullanabilirsiniz.

Saç Gürleştiren Bitkiler

Saçlarını Gürleştiren ve Uzatan Kür

Saçları gürleştiren dökülmesini önleyen bu tarif için malzemeler;

100 gram ısırgan otu

100 gram dul avrat otu

60 gram şimşir ağacı yaprağı

2 litre sirke

Yukarıda saydığımız bütün malzemeleri 2 litre sirkenin içerisine ekleyin ve 1 hafta boyunca güneş gören sıcak birde yerde bekletin. 1 Hafta sonunda karışımı süzün ve banyodan önce saçlarınıza ve saç diplerinize masaj yapın. Kısa sürede dökülmeler kaybolurken daha gür, daha hacimli saçlara sahip olacaksınız.

Saçları gürleştirmek için en çok kullanılan bitkisel yöntemler ile saçlarınızı gürleştirmeniz mümkündür. Çok etkili olan bu doğal bitkiler saçlarınızı gürleştirmek için kullanabilirsiniz. Saç gürleştirme yöntemleri arasında bilinen en etkili yöntemlerdir.

Isırgan otu ile saç gürleştirme

Isırgan otu ile saç gürleştirme bilinen ve kullanılan bir yöntemdir. Saç gürleştirme kadın için çok önemli bir husus olduğun için ısırgan otu saçlarınıza uyguladığınızda hada gür olurken dökülmeler duracak, seyrekliklerde yok olacaktır. Zaten pek çok şampuan ve sabunun içeriğinde ısırgan otu bulunmaktadır.

Bir miktar kaynayan suyun içerisine ısıgan otu eklenir ve çay gibi demlenir. Hazırladığımız ısırgan otu çayını süzüp suyu ile saçlarımızı yıkıyoruz. Kesinlikle hemen durulamayın ısırgan otu suyu 1 saat kadar bekledikten sonra su ile durulayın. Haftada 2 defa uygulamanız yeterlidir.

Karanfil ile saç gürleştirme

Karanfil saçların gürleşmesinin yanında, kolay şekil almasını sağlar saç dökülmesini önlediği gibi saç diplerini besleyerek saçlarının daha canlı görünmesine destek olur. Kırık saçları onaran karanfil ile saç bakımı yapmak çok kolaydır.

Bir tutam kurutulmuş karanfili suda kaynatıp suyunu süzün, süzdüğünüz su ile saçlarınızı iyice ıslatın ve saçlarınıza baskı yapmadan parmak uçlarınız ile masaj yapın. 1 saat bekledikten sonra durulamanız yeterlidir. Haftada 1 defa uygulayarak kısa sürede gürleşmiş saçlara sahip olabilirsiniz.

SARIMSAK İLE SAÇ GÜRLEŞTİRME

Saç gürleşirken Suna Dumankaya

Şampuan ile saç gürleştirmek için mutlaka seçilecek markadan ziyade saç tipinize uygun olan şampuanı seçmek gerekmektedir. Şampuanın içerisine bitkisel yağlar eklemek isteyenler genelde şampuanın içerisine konulan yağlar konusunda tam bilgileri olmadığından tavsiyemiz sizlere yukarıda saçlara iyi gelen bitkisel yağları az miktarda şampuanın içerisine eklemeleri olacaktır. Kulaktan dolma bilgiler ile şampuana aspirin koymak saçı uzatırmı yada şampuana doğum kontrol hapı koymak pek etkili çözümler değildir. Şampuanın içerisine zeytin yağı ve bal koymak saç gürleştirme etkili olan yöntemlerdir.

Saç Gürleştirme Suna Dumankaya

Saç gürleştiren Suna Dumankaya maskesi ile saçlarınız daha gür ve sağlıklı olabilir.

Yarım avokado

2 adet bıldırcın yumurtası

1 çorba kaşığı susam yağı.

Avokadonun kabuklarını soyup iyice ezdikten sonra bıldırcın yumurtası ve susam yağını ekleyip karıştırınız. Hazırladığınız karışımı saç diplerini iyice yedirerek streç filmle sarıp 2 saat bekleyiniz. İşlemi bitirmek için saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın. Haftada 1 defa uygulayarak daha gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Suna Dumankaya’nın Seyrekleşen Saçları Gürleştiren Maskesi

Saç gürleştirme bayanlar için çok önemli bir konudur. Daha gür saçlara sahip olmak için bu maskeyi evde deneyebilirsiniz.

Eşit miktarda ılık zeytinyağı, susam yağı

4 dövülmüş asprin

4 damla kekik yağı

4 damla lavanta yağı

1 tatlı kaşığı bira mayası

Yukarıda saydığımız bütün malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın ve saç diplerinize masaj yapar şekilde sürün ortalama 2 saat bekledikten sonra saçlarını yıkayın. Bu işlemi haftada 1 defa yapmanız yeterlidir. Ortalama 1 ay içerisinde saçlarınızın gürleştiğini seyrekliğin yok olduğunu göreceksiniz.

Saç Gürleştirme İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu’nun saçlarını gürleştiren kürü ile hem saç dökülmesini önleyeceksiniz hemde daha canlı ve parlak saçlara sahip olacaksınız.

  • Sarımsak yağı
  • Badem yağı
  • Çam yağı
  • Havuç yağı
  • Buğday yağı

Yukarıdaki yağları bir cam kasede karıştın ve her kşam yatmadan önce saçlarınıza 5 -6 damla damlatın ve iyice saç diplerine yedirin ve bone ile kapatarak yatın. Sabah saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın. İşlemi 1 ay boyunca istikrarlı şekilde uygulamalısınız. Saç dökülesi kesildiği gibi saçlarınız daha gür olacaktır. Bu kürü uygularken saç dökülmesi devam edebilir, siz asla işlemi yarıda bırakmayın.

Saç Gürleştirmek İçin Önerileri

Sizlere saç gürleştirme yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalıştık. Saç gürleştirmek için doğal ve bitkisel yöntemler maliyet olarak asla size masraf çıkarmaz. Saçlarınız daima gür olmasını istiyorsanız saçlarınıza kimyasal ürünler, markasız saç boyaları, jöle, saç ısıtıcıları ve saç spreyinden uzak tutun. Saçlarınız sağlıklı ve gür olması için saç diplerinin daima nefes alması gerekmektedir, bunun için kirlenen saçlarını çok sık yıkamaya önem gösterin. Sıcak su yada sıcak fön uygulaması saça zarar vereceğinden mümkün oldukça sıcaktan uzak durmaya çalışın. Sizlere verdiğim saç gürleştiren kür ve saç gürleştiren maske ile saç gürleştiren yağlar saç diplerinden başlayarak uygulamalısınız. Saçlarda beklemese süresi ise belirtilmedikçe 20 dakika kadardır. Saçlarınızın uçlarında bulunan kırıkları belli dönemlerde almalısınız ayrıca haftada 1 defa saçlarınıza zeytin yağı sürmek çok etkili olacaktır.

 

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal