Saç Beyazlamasına İyi Gelen Yöntemler

Erkek ve kadınların ortak sorunlarından biri de saçlarda meydana gelen beyazlamadır. Beyaz saç karizmatik bir hava katsa da genel olarak yaşlılık belirtisidir. Peki bu sorundan kurtulmanın yolları nedir?

04.01.2019-17:04 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-16:56) Saç Beyazlamasına İyi Gelen Yöntemler

Erkek ve kadınların ortak sorunlarından biri de saçlarda meydana gelen beyazlamadır. Beyaz saç karizmatik bir hava katsa da genel olarak yaşlılık belirtisidir. Ancak saç beyazlaması sadece yaşa bağlı olarak gerçekleşmez. Bazen fiziksel ve genetik faktörler saç beyazlamasına sebep olabilir. İşte doğal yollarla bu beyazlardan kurtulmanın yolları.

Saç beyazlaması sağlık açısından bir probleme yol açmasa da psikolojik olarak sorunlara yol açabilir. Estetik açısından pek hoş bulunmayan beyaz saçlardan kurtulmanın yolu nedir? İşte etkili 3 yöntem...

- Hindistan cevizi yağı kürü; 4 bardak hindistan cevizi yağının içine 6 tane Hint Bektaşi üzümünü atın ve bekletin. Bu kürü koyu renk bir saklama kabında saklayın. Haftada bir kez saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçınızda 1 saat beklettikten sonra saçınızı yıkayın.

- Soğaz Ezmesi; Soğanın gözlerinizi yakmasını önleyerek, saç diplerinize ovalayarak sürün ve kurumasını bekleyin.  Bu uygulamayı her gün tekrar ederseniz daha etkili bir sonuç alırsınız. Soğan ezmesini kafanızda yarım saat beklettikten sonra yıkayarak durulayabilirsiniz.

- Patates; 5-6 patatesin kabuklarını soyun ve bir tencerenin içerisine atın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kıısn ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Elde ettiğiniz suyu hava geçirmeyen bir cam kavanoza koyup saklayın. Saçlarınız nemliyken bu suyu saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı patates suyundan sonra yıkamayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal