Rüyalar Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?

Beyinde gerçekleşen bir şeyler vardır ve bunun neden olduğuna dair de bazı tahminleriniz vardır. Düşündüklerimizi rüyamızda görünce hemen bilinçaltına bağlıyoruz. Peki rüyalar hakkında ne biliyoruz? İşte rüyalarınızın size yansıttıkları...

11.07.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-11:48) Rüyalar Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?

Uzmanların uyku ve rüya konusunda bildikleri teorilerden ileriye gidemiyorlar. Uyku çok uzun bir süredir günlük yaşanan olayların saklandığı bir süreç olmuştur. Bu konuda yapılan araştırmalarda bu konuyu desteklemektedir. Beyin geceleri metaforik olarak yutkunmaya ve gün içinde aldığı bilgileri sindirmeye başlar. Beynin sakladıkları da bizim kim olduğumuzla ilgilidir. Konu rüya olunca da bir sürü şey bildiğimizi sanıyoruz.

HER GECE RÜYA GÖRÜRÜZ

Rüyanın sadece REM evresinde gerçekleştiğini daha önceden duymuş olabilirsiniz. Fakat devamlı olarak rüya aleminde olduğumuzu söyleyebiliriz. REM uykusu esnasında gördüğümüz rüyalara daha fazla odaklanıyoruz. Bazı insanlar rüya görmediklerini söylerler ama rüyanın olmadığı anlamına gelmez. Gecenin ilerleyen saatlerinde, REM uykusu periyodları uzar ve rüyaların çoğunluğu gecenin üçte birinde görülür.

Sizi uyanmanız için çalan alarm travma yaratabilir. Birkaç saniye önce bulunduğunuz mekanları unutmanızı sağlar. Peki rüyaları hatırlamanın yolu yok mu? Tabii ki de var. Rüyaları hatırlamanızın için en iyi yol, yavaş yavaş uyanarak ayılma sürenizi dakikalara yaymaktır. Fakat rüyalarınızı hatırlamak için kendinizi zorlamamanız gerekir.

KABUS GÖRMENİN BİR NEDENİ VAR

Kötü rüya görmek oldukça korkutucudur. Fakat kabus gördüğünüzde sadece korku duygunuz harekete geçmez. Genellikle kötü rüyalar ve kabuslar endişe, başarısızlık, karmaşa, üzüntü duygulardan ortaya çıkar. Yapılan araştırmalara göre erkeklerin gördükleri rüyalar daha çok şiddet ve fiziksel agresyonla ilgilidir. Kadınların kötü rüyalarıysa ilişkilerinde yaşadığı problemlerle alakalıdır.

Rüyalarınızda gördüğünüz bazı fiğürler ya da karşılaştığınız tuhaf olaylar sadece siz isimlendirdiğiniz öyledir. Aslında rüyalar ile yaşadığınız dünya arasında farklı kültürleşmenin olduğunu baz alarak baktığınızda hayatların karşılaştırması olduğunu göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal