Rutubetli Evlere Parke Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinize parke seçerken şıklık ve mobilyalarınıza yakışması dışında dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Özellikle rutubeti olan evlerde parkeler nasıl seçilmeli ve temizlenmeli gelin birlikte bakalım.

15.11.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-13:06)

Perkenizin hangi özelliklere sahip olduğunu ve temizleme aşamalarının kolay olması gerekliliğini göz önünde tutmanız gerekiyor.

PARKE SEÇİMİ NASIL OLMALI?

-Bu hususta en dikkat etmeniz gereken şey, ev içerisinde rutubeti artırıcı şeylere sebebiyet verecek durumları yapıyorsanız, parkeniz ne olursa olsun zarar görecektir.

-Rutubetli evlerde, rutubetin olduğu ortamda nemin çoğalmasına sebebiyet verecek durumlardan uzak durmalısınız.

-Parke temizliğinde sirkeli su tercihiniz olsun. Düzenli kullandığınızda sirkeli su, rutubeti bitirmek ve parkenin zarar görmesini önlemek bakımından iyi bir çözüm olacaktır.

-Sirkeyi tek başına kullanmanız,  kokusu ile durumu daha da zorlaştırabilir. Özellikle laminant parkelerde renginin ağarmasına sebep olabilir. Bu nedenle muhakkak su ile kullanmalısınız.

-Oda içerisindeki sıcaklık yükseldiğinde, dışarıdan gelen taze hava ile beraber bağıl nem miktarı da artacaktır. Lamine parke, bilhassa geniş mekanlarda kullanıldığında, ortamdaki ısı ve rutubetin ani ve aşırı farklılıklara uğramamasına dikkat edilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal