Röfleli Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Röfleli saçlar güzel göründüğü kadar ekstra bakım gerektiren saçlardır. Röfleli bir saça sahipseniz eğer bakımınıda nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Parlak ve dolgun röfleli saçlara sahip olmak için tüyoları haberimizin içinde bulabilirsiniz.

26.02.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-10:23) Röfleli Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Röfle, farklı tondaki saç renkleri üzerinde saçların aralarına eşit aralıklarla uygulanan ve orijinal saç renginin 1 ila 6 ton arasında saça renklendirme veya hacim kazandırma amacı ile yapılan uygulamalara denir.

Sizinde saçınız röfleli ise veya röfle yaptırmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken ve kuaförünüze danışmanız gereken ilk şey röfleli saçınızı nasıl yıkamalısınız olmalıdır.

Röfleleri saçların nasıl yıkanması gerektiği ile ilgili aşağıdaki öneriler işinize yarayabilir. Ama öncesinde mutlaka röflenizi yaptırdığınız veya yaptıracağınız kuaförünüze danışarak saçınızın tipine göre size uygun saç yıkama önerilerini almalısınız…

Röfleli saçı yıkarken dikkat etmeniz gereken ilk detay saçınızı yıkayacağınız şampuanı direk olarak saçınıza dökmemenizdir. Şampuanı ilk olarak elinize dökerek iki elinizle şampuanı dağıtmalı ve sonrasında saçınıza sürüp avuç içlerinizi kullanarak saçınızı yıkamalısınız.

Röfleli saçları parmak uçlarınız ile veya sağa sola çiteler gibi yıkamamalısınız. Bu şekilde yıkamak saçınıza zarar verebilir.

Röfleli saçı yıkarken saçınızı ellerinizle aşağıya doğru indirerek ve hafif dokunuşlarla ve hareketlerle yıkamalısınız.

Şampuanlama işlemi bittikten sonra saçınızı kremleme aşamasına geçebilirsiniz. Saç kremini saçınızın boyundan aşağıya uçlarına doğru yavaş ve yine avucunuzun içleri ile uygulamalısınız. Saç kremini saçınızın diplerine değdirmemelisiniz. Bunun nedeni ise saç kremlerinin ph değerleri yüksek olduğundan saç derinizdeki gözenekleri kapatarak saçınızın daha çabuk yağlanmasına sebep olabilir.

En son olarak saç kremini biraz beklettikten sonra saç fırçanız ile saçınızı kremliyken tararsanız röfleli saçınızı yıpratmadan bakımını ve yıkama işlemini sonlandırmış olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal