Renkli İç Çamaşırı Giyerken Dikkat!

Gün boyu bize eşlik eden ve tenimizle direkt temasa geçen iç çamaşırları sağlığımız için ne kadar zararlı? Hangi iç çamaşır türleri kanserojen madde içerir? İç çamaşırı alırken nelere dikkat edilmeli? Gelin cevaba birlikte bakalım.

16.11.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-09:50)

Renk ve model düşünmeden önce giyilecek iç çamaşırının sağlık ve hijyen bakımından problem yaratmamasına özen gösteirlmesi gerekiyor.

 HANGİ KUMAŞLARDAN SEÇİLMELİ?

İç çamaşırı alırken ilk önce ürünün kumaşına bakılmalıdır. Doğal yapısı sayesinde cildin nefes almasını sağlayan pamuksu iç giysi ürünleri kişilere sağlık bakımından büyük avantaj sağlıyor. Vücuttaki teri en iyi biçimde emen pamuksu kumaşlar, ciltte bakterilerin çoğalmasını önlerken, kullanıcının daha rahat ve konforlu olmasına imkân sunuyor.

 RENKLİ İÇ ÇAMAŞIRLARINA DİKKAT

Renkli ve eğlenceli desenlere sahip iç giysiler çoğunlukla en çok tercih edilen ürünler içinde yer alıyor. Her ne kadar hoş ve şık modeller olsa da bu ürünlerin üretiminde kullanılan boyaların sağlık bakımından risk taşıdığını göz önüne almak gerekiyor. Tekstil boyalarının içindeki ve kanserojen maddeler içeren azo boyar maddeler ter ile vücuda girerek, kanser gibi ciddi sağlık problemleri yaratıyor. Bu sebeple iç giyimde kanserojen madde barındıran ürünlerden muhakkak uzak durulmalıdır. Sağlığa zararlı kimyasal maddelerin olmadığı ve azo testinden geçen ürünler kullanılmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal