Renklerin Psikolojimiz Üzerindeki Etkisi

Farkında olmasak da renklerin psikolojimiz üzerinde etkileri bulunmaktadır. Aslında sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz renkler psikolojimizin yansımasıdır. Peki, renklerin anlamları nelerdir? Renklerin psikolojimiz üzerindeki etkileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

11.07.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-11:00) Renklerin Psikolojimiz Üzerindeki Etkisi

Psikolojimizin etkilenmesinde önemli etkilere sahip olan renklerin her biri farklı bir anlam ifade etmektedir. Örneğin mavi renk kişinin bazı şeyleri aklında tutmasını kolaylaştırırken sarı renk samimiyeti simgeliyor. Sizin için renklerin psikoloji üzerindeki etkilerini bir araya getirdik. İşte detaylar…

MAVİ RENK

Bilgeliği, sadakati ve güveni simgelemektedir. Bu yüzden iş görüşmesine giderken mavi renkte kıyafetler giymek işe alınma şansınızın artmasını sağlar. Mavi renk kalemle yazılan yazıları insanların aklında daha kolay kalır. Akılda kalması gereken notların mavi renk kalemle yazılması işinizi kolaylaştırabilir.

Mavi rengi seven insanların kişilik analizlerinde, toleranslı, hoş görülü, anlaşma yanlısı ve huzur arayan insanlar oldukları görülmüş. Bu kişiler çevresindeki diğer insanlarla ve kendileriyle barışık kişilerdir. Az ile yetinmeyi bilir ve sabırlıdırlar.

KIRMIZI RENK

Kırmızı rengi, heyecan, samimiyet, güç, agresiflik gibi birçok duyguyu simgelemektedir. Kan basıncının ve solunumun hızlanmasına neden olur. Aynı zamanda hızlı karar vermemizi de sağlar. Kırmızı rengi seven kişiler gücünü yetenekleri doğrultusunda kullanmayı severler. Bu insanlar aktif, atılgan, girişken ve kazanmayı seven kişilerdir. Duygularını anlatırken tepkisel olurlar. Liderlik özelliklere sahipsin. Bazı zamanlar abartıdan hoşlanırlar.

PEMBE RENK

Romantik ve narin bir renk olan pembe, sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar pembe renginin insanların duygularını yumuşattığını ortaya koymuştur. Pembe renkli bir odada isteseniz dahi sinirlenemezsiniz. Ancak bu etki kısa sürebilir.

YEŞİL RENK

Yeşil renk göz için en rahat renktir ve görme yetisi için faydalıdır. Sakinleştirerek sinir sistemi üzerinde doğal bir etki oluşmasına neden olur. Yeşil rengi sevenler, kendilerine değer veren kişilerdir. Otoritesi ve inandırıcılığı ile çevresindeki insanları etkisi altına alırlar. Bazen oldukça küstah tavırlar sergileyebilirler.

KAHVERENGİ

Toprağın ve ahşabın rengi olan kahverengi, sağlam ve güvenilir bir his verir. Kahverengi doğal, rahat ve açık bir hava oluşturmayı sağlar. Durağanlık, güçlülük, olgunluk ve güvenirlik gibi mesajlar verir.

MOR RENK

Asaletin rengi olarak adlandırılan mor renk, lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler. Romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengidir. Dekoratif bir renk olduğu için bazı insanlar eşyalarında mor rengi kullanmayı sever fakat bazı insanlar için suni bir renk gibi gözükür.

SARI RENK

Sarı renk, şakacılık, aydınlık, samimiyet ve hayata karşı rahat bir duruş sergiler. Sarı güneş ışığını hatırlatır. Hep orada olmasını istersiniz ancak gözünüze girmesini de istemeyebilirsiniz. Sarı rengi seven kişiler, özgür olmayı ve bağımsız davranmayı sever, değişikliklerden hoşlanır, çapkın ve şıpsevdi davranır, etrafına enerji saçarlar ve ikna kabiliyetleri de oldukça fazladır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal