Renk Veren Çamaşır Lekesine Amonyak Dökün

Çamaşırlarınız renk veriyorsa ne yapmak gerekir? Oldukça can sıkıcı bir durum olan renk veren çamaşır lekesi sorununun çözümüne yönelik bazı ip uçları vereceğiz. İşte işinizi kolaylaştıracak pratik öneriler.

25.05.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-14:05)

Renk vermiş çamaşır lekesini nasıl çıkarırız? Sık sık karşılaşılan bu durumu ortadan kaldıracak pratik öenrileri sizler için hazırladık. Artık kıyafetlerinizi sık sık değiştirmek zorunda kalmayacaksınız. 

SİRKEDEN FAYDALANIN  

Boyanmış kıyafetlerin üstüne kür olarak uygulayabileceğiniz amonyak ve sirke çözeltisini kullanabilirsiniz. Bir fincan amonyak içine bir fincan beyaz sirkeyi ayrı bir yerde bir araya getirin. Bir sünger veya temiz bir kumaş bez ile leke üzerine tatbik edebilirsiniz. Sonrasında yıkayın.Kıyafetinizin üstündeki lekelerin çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. 

SIVI DETERJAN EN PRATİK YÖNTEM  

Renk veren çamaşır lekesini gidermenin bir başka yolu da sıvı deterjan eklemektir. Bir leğenin içine kıyafeti koyup üzerini de kapatacak biçimde su ekleyip sıvı deterjan koyun. Bir saat bekletmeniz kafi gelecektir. Ardından durulayabilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal