Rengarenk Lezzetli Bezeler Nasıl Yapılır?

Hafif ve lezzetli bezeler özellikle beş çaylarının yanına en yakışan tatlılardandır. Yapımı kolay rengarenk bu toplar, tatlı krizinizi de bastıracak, hafif yemesi keyifli atıştırmalıklardır. Peki renkli bezeler nasıl yapılır? İşte yapmaktan zevk duyacağınız beze tarifi.

12.04.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-16:15) Rengarenk Lezzetli Bezeler Nasıl Yapılır?

İhtiyaç duyacağınız malzemeleri yanınıza alıp kolları sıvayın. Hem yapımı hem yemesi keyifli rengarenk beze tarifini sizin için derledik.

 

Malzemeler:

  • 4 yumurta beyazı
  • 4 çay bardağı toz şeker
  • 2 damla limon suyu(bezelerin rengini daha beyaz yapması için)
  • Çok az tuz
  • Gıda boyası (isteğe bağlı)
  • Aroma (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp başka bir kaba koyun. Sarılar yumurta beyazına asla bulaşmamalı. Toz şekeri yumurta beyazına katıp limon suyunu ve tuzuda ekleyip mikserle iyice çırpın bu arada ocağı kısıp kabı üzerinde mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın. Ateşten indirip mikserle koyu bir kıvama gelene kadar 10-15 dakika daha çırpın. Aroma ve gıda boyasını çok hafif kürdan ucuyla ekleyin... İstediğiniz renk yoğunluğuna göre gıda boyası ekleyebilirsiniz... Fırın tepsisine yağlı kağıt serip sıkma torbasıyla istediğiniz ebatta sıkın. Önceden 100-110 C ayarlayıp ısıttığınız fırında pişirin, dikkat edin yanmasın.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal