Regl Hakkında Ortaya Atılan Şehir Efsaneleri

Aylık döngüler şeklinde gerçekleşen kanamaya regl adı verilir. Bu durum halk arasında adet kanaması olarak da bilinmektedir. Fizyolojik bir süreç olan regl hakkında ortaya atılan şehir efsanelerini sizin için bir araya getirdik. İşte regl hakkındaki şehir efsaneleri…

09.03.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-08:03) Regl Hakkında Ortaya Atılan Şehir Efsaneleri

Halk arasında aybaşı, renklenme, kirlenme, hastalanma olarak da ifade edilen regl, kadınların ayda bir yaşadığı fizyolojik bir durumdur. Regl başlangıç yaşı ortalama olarak 8-16 yaş aralığındadır. Kanama ise 2-7 gün arasında devam etmektedir. Peki regl hakkında ileri sürülen her şey doğru mu? İşte regl ile ilgili şehir efsaneleri…

REGL NEDEN OLUR?

Beyinde bulunan bazı hormonlar adet döngüsünde salgılanmasını sağlar. Bu salgılanan hormonlar ise yumurtlama ile uyarılır. Uyarılma sonucunda yumurta spermle birleşirse döllenme meydana gelir. Döllenen hücrenin rahme yerleşmesi için uygun koşul hazırlanmıştır artık. Fakat gebelik gerçekleşmiyorsa bu yapı regl kanaması ile sökülür.

Regl döneminde beyinde salgılanan bir hormon sayesinde yumurtalığın içinde bir kese oluşur. Bu kesenin içerisinde yumurta hücresi vardır. Aynı zamanda rahim iç tabakası da kalınlaşmaya başlar. Döllenme gerçekleşmezse ömrü dolan bu tabaka yıkıma uğrar ve kanamayla birlikte dışarıya atılır.

REGL İLE İLGİLİ ŞEHİR EFSANELERİ

Regl Döneminde Duş Alınmaz

“Regl zamanında duş almak adeti keser” düşüncesi tamamıyla yanlıştır. Duş regl kanamasını ne azaltır ne de artırır. Üstelik bu dönemde herhangi bir enfeksiyon gelişmemesi için vajinal temizlik çok önemlidir.

Sağlıklı Bir Regl 5-6 Gün Sürmeli

Bu doğru değil. Çünkü regl periyodları kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Regl Döneminde Saç Boyatılmaz

Regl döneminde saç boyatabilirsiniz. Reglinin saç boyatmayla bir ilgisi yoktur. Hatta bazı kişilere göre regl döneminde diş dolgusu yaptırılmaz. Bu da şehir efsanelerinden biridir. Regliyken de günlük hayatınıza devam etmekte bir sorun yoktur. Önemli olan ağır işlerden, ağrınızı artıracak hareketlerden kaçınmanızdır.

Tampon Kullanmak Sağlıksızdır

Tamponun adet kanamasını engellediği düşünülür. Ancak böyle bir durum söz konusu bile değildir. Tamponlar, tıpkı pedler gibi kanı emerler. Buradaki önemli mevzu tamponu doğru yerleştirmek ve hijyenik bir şekilde kullanmaktır.

Regl Döneminde Hamile Kalınmaz

Sürprizlere hazır olun sevgili okur! Adet tarihinden 14 gün önce yumurtlama zamanı olarak bilinir. Fakat erken yumurtlama da görülebilir. Bu durum nadir de olsa gebelikle sonuçlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal