Regl Döneminde Yapabileceğiniz Egzersizler

Birçok kişi regl olduğu zaman spor yapıyorsa da yapmayı bırakır. Ancak bu dönemde gerilen sinirleri yumuşatmak ve vücudu esnetmek için egzersiz yapılması oldukça faydalıdır. Sizin için regl olduğunuz dönemlerde yapabileceğiniz egzersizleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde...

06.06.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:27) Regl Döneminde Yapabileceğiniz Egzersizler

Bilinenin aksine regl döneminde spor yapmak hem gerilen sinirlerin rahatlaması, hem de vücudun esnemesi açısından oldukça yararlıdır. Sizin için regl döneminde yapabileceğiniz spor hareketlerini araştırdık. Egzersiz yapmak reglinizin kesilmesine neden olmaz. İşte regl döneminde güvenle yapabileceğiniz en sakin egzersizler...

REGL DÖNEMİNDE HANGİ EGZERSİZLER YAPILIR?

KARDİO

Uzmanlara göre koşu yapmak, bisiklet sürmek, boks ve bunun gibi kondisyon güçlendirici egzersizler yapmak kalp atış hızınızı arttırarak kan akışının düzenlenmesini ve vücudun enerji depolanmasını sağlıyor. Özellikle düzenli olarak kardio yapan kadınlarda dönemsel regl semptomları daha hafif düzeylerde seyretmektedir. Koşu veya bisiklet gibi sporlar bu dönemlerde çok zorlayıcı oluyorsa tempolu yürüyüşlerde tercih edilebilir.

YOGA

Yapılan araştırmalar, ağrı hissini azaltmak ve akıldan uzaklaştırmak için farklı konulara odaklanma fikri işe yarayan bir durum olduğunu ortaya koymuştur. Aynı zamanda kendiniz için güzel bir aktivite yaptığınız yaptığınızda mutluluk hormonlarınız harekete geçer ve otomatik olarak kendinizi çok daha iyi hissetmeye başlarsınız. Özellikle dolaşımı hızlandırmak ve ağrıları azaltmak için yapılan bir yoga olan Vinyasa oldukça faydalıdır. Pelvik bölgesinin rahatlaması için angle pozları ve güvercin duruşu önerilmektedir.

PİLATES

Regl döneminde yaşanılan ağrı ve acıları pilates kapsamı altında yapılan esneme, açma ve germe hareketleriyle çok daha aza indirebilirsiniz. Kaslarınızı, eklemlerinizi ve kalçalarınızın esnemesini sağlayan hareketlerle vücudunuzdaki dolaşımı olumlu yönde etkileyebilir, köpek pozu ve çocuk pozu gibi bedeninizi rahatlatan pozlarla da dönemsel şikâyetlerinizi en aza indirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal