Regl Döneminde Saç Boyatılır mı? Regl Döneminde Boyatılan Saç Tutar mı?

Birçok kadının kuaföre gitme nedeni saç boyatmaktır. Ancak bazı dönemler ortaya çıkan sonuç onları mutlu etmez. Regl dönemlerinde saç boyatmak fön çektirmek zararlı mı? Regl iken boyatılan saç tutar mı? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.04.2019-17:55 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-17:42)

Hormon dengelerinin ve vücudun kimyasallara verdiği reaksiyonun değiştiği regl döneminde boya diğer zamanlar gibi iyi tutmayabilir, hatta çektirdiğiniz fönünüz bu dönemlerde 1-2 saat içinde bozulabilir. Hormonal değişikliklerle beraber vücut ısı miktarı da artmaktadır. Bu sebeple vücudunuza uygulayacağınız saç boyası gibi herhangi bir kozmetik işlem oluşturacağınız rengi değiştirebilir. 

Adet dönemindeyseniz ve saçlarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız bu hususlara dikkat edin;

SAÇ RENGİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİMLERDEN UZAK DURUN

Saç rengini değiştirmek istiyorsanız bunu regl döneminizde yapmamanızı tavsiye ederiz. Adet döneminde vücudunuzun fazla ısınması saç renginizde kızıllanmalara ve haliyle istediğiniz renk tonunun tutmasına engel teşkil eder.

RÖFLE VE BALYAJ ADET DÖNEMLERİNDE İDEAL

Adet döneminizde koyu ve kahverengi tonlu boyalar yapmamaya dikkat edin. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet zamanlarında yaptırabilirsiniz. Çünkü bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olacağından saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır. Ve saç renginizi açmak için başka işlemlerle uğraşmanıza gerek kalmaz. Ancak bu durum tüm kadınlar için geçerli değildir. Bazı kadınlarda bu belirttiğimiz durumlar oluşmayabilir.

BEYAZLARI KAPATMAZ

Özellikle saç diplerinde veya saçında beyazı olan kişiler regl iken saç boyası yaptırmamaya özen göstermelidirler. Aksi takdirde yapılan boya bir işe yaramaz, beyazlar saçınızı ne kadar boyarsanız boyayın kapanmaz. 1-veya 2 işlemden sonra saçınızın beyaz kısımlarında istemediğiniz kızıllıklar oluşabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal