Rebiülevvel Ayının Önemi Nedir? Neler Gerçekleşmiştir?

Rebiülevvel ayı oldukça hayırlıdır. İçinde Mevlid Kandilinin de yer aldığı bu ayda İslam dünyası adına birçok olay gerçekleşmiştir.

08.11.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-10:46)

İslam dünyası için önemli bir ay olan Rebiüllevvel ayında peygamber dünyaya gelmiş ve daha pek çok olay gerçekleşmiştir.

REBİÜLEVVEL AYININ ÖNEMİ NEDİR? NELER GERÇEKLEŞMİŞTİR?

Safer ayının sonlanmasına doğru Can yoldaşı Hz. Ebubekir (r.a) ile birlikte Rebiülevvel 1 de Sevr mağarasından ayrılıp Medine'ye doğru giden Efendimiz (SAV), 8 Rebîülevvel Pazartesi günü Kubâ’da Kubâ Mescidi’ni inşa etmiştir. 12 Rebîülevvel’de Medine’ye doğru yola başlayıp, Rânûnâ vadisinde ilk cuma namazını eda ettirdiketn sonra aynı gün Medine’de bulunmuştur. Rebiülevvel ayında Mescid-i Nebevi'nin inşası başlamıştır. Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)’in bu ayda doğması ve bizleri şereflendirmesi sebebiyle oldukça önemli ve faziletli bir ay olan Rebiülevvel ayında yalnızca bu aya özel olarak yapılması lazım olan ibadetler yoktur. Fakat Efendimiz (SAV)’in gündelik yaşantısı içindeki düzenli şekilde uyguladığı bazı ibadetler ve duaları bu ayda da yapılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal