Yapımında şeker kullanılmadığı için düşük kalorili ve sağlıklı bir lezzet olan raw ice pasta vazgeçilmez tatlılarınız arasında yer alacak. Ağzınızı tatlandıracak olan son derece sağlıklı raw ice pasta tarifini sizin için derledik. İşte raw ice pasta için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
Alt taban için:
- 6-7 adet kayısı
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Üzeri için:
- ½ çay bardağından biraz az sade kefir
- 7-8 adet dondurulmuş frambuaz
NASIL YAPILIR?
İlk olarak alt tabanını hazırlayın ve kayısıları sıcak suda bekletip yulaf ezmesi ile blendırdan geçirin. İyice parçalanıp birbirine karıştıktan sonra kayısı karışımını kaplara paylaştırın. Üzeri için frambuaz ve kefiri blendırdan geçirip ekleyin. Eğer tadı ekşi gelirse 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Bir süre dondurucuda beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.