Reyhan bitkisi özellikle dolma tariflerimizin en önemli püf noktalarından biridir. Katıldığı yemeklerin lezzetine lezzet katan reyhan aromasıyla da ferahlamanızı sağlayan nadir bitkilerdendir. Bu bitkinin kurutulmuş hali de mutfaklarımızda oldukça fazla tüketilmektedir. Bu durumda bu bitkiden en güzel aroma ve lezzeti alabilmek için tercihiniz taze reyhandan yana olabilir. Reyhan bitkisi yemeklerin yanı sıra bir çok içeceğe de tat katmaktadır. Ramazan ayında özellikle sindirim sisteminizin doğru çalışmasına katkıda bulunacak bu bitki birleştiği her meyveyle uyum sağlayarak bu karışımlardan ferahlatıcı bir meyve suyu elde etmeniz de mümkün hale geliyor. İşte reyhan bitkisiyle yapacağınız o lezzetli ve bir o kadar dapratik tarifi sizlerle paylaştık;

MALZEMELER

Bir demet reyhan

Bir bardaktan daha az şeker

1 limon suyu

Çubuk tarçın (Damak zevkinize göre dilerseniz ilave edebilirsiniz)

Gül suyu (Damak zevkinize göre dilerseniz ilave edebilirsiniz))

YAPILIŞI

Reyhan bitkisini iyice ykadıktan sonra tüm malzemeleri birbirine karıştırarark üzerine kaynamış suyu ilave edin. Ardından bu karışımın birbirine geçmesi için bir saatten fazla olmak üzere dinlendirin. İyicesoğuduktn sonra tüketilmeye hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!