Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan'ın en güzel simgelerinden olan pideyi hepimiz çok severiz.Ancak orucun verdiği yorgunluk ve halsizlik, uzun pide kuyruklarında beklemeyi göze almamızı engeller. İşte kendi mutfağınızda yapacağınız enfes pide tarifi.

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? Ramazan Pidesi Tarifi

Kolay bir şekilde evde yapabileceğiniz ramazan pidelerinizin satılanlardan farkı olmayacak. Sizler de yediğinizde anlayacaksınız. İşte evde ramazan pidesi tarifi..

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

  • Bir paket maya (25g)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım tatlı kaşığı şeker
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yaği
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)

Hamura sekil vermek için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • (unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım gerekirse su ilave edilebilir)

Üstüne sürmek için :

  • bir yumurta sarısı
  • bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Bolca susam,
  • çörek otu

RAMAZAN PİDESİ HAZIRLANIŞI

  1. Derin bir kaseye maya, süt ve şeker katıp 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
  2. Sırasıyla diğer malzemeler katılır. Hamur yoğurulur ve kıvama geldiğini anlayınca 40 dakika mayalanması beklenir (hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur olmalı).
  3. Hamur 2 veya 3 parçaya bölünür.
  4. Tezgaha un serpilir ve her parçayı alıp elinizi de unluyarak açılır.
  5. İstediğiniz şekli verebilirsiniz (yuvarlak veya oval).
  6. Açtığımız hamuru güzelce yağladığımız (veya yağlı kağıt serebilirsiniz ya da yapışmaması için mısır unu serpebilirsiniz) tepsiye koyulur.
  7. Elinizi unlu sulu karışıma batırarıp önce kenar kısımlarına sonra orta kısma güzelce bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir.
  8. Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır.
  9. Hamur yarım saat mayalanması için beklenir ve tekrar şekil verdiğimiz kısımlarına önce yaptığımız işlemi uygulayın ve çatal yardımıyla delikler yapın.
  10. Üstüne sos sürülür ve bolca susam, çörek otu serpilir.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri