Ramazan Ayında Diş Temizliği

Diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum olmadığı için oruçluyken de diş macununu yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın bir mahsuru yok. Ramazanda ciddi boyutta rahatsızlık veren ağız kokusuyla ve diş sorunlarıyla ilgili olarak Diş Hekimi Pertev Kökdemir, merak edilen soruları yanıtladı…

28.05.2018-18:17 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-18:17) Ramazan Ayında Diş Temizliği

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor, "Diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum olmadığı için oruçluyken Diş yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın bir mahsuru yok. Yemek yenildikten sonra hemen yatıldığı için ağız içi harareti artar, daha çok bakteri üreyebilir. Bu dönemde dikkat edilmezse, diş çürükleri artar.” Ramazanda ciddi boyutta rahatsızlık veren ağız kokusuyla ve diş sorunlarıyla ilgili olarak Diş Hekimi Pertev Kökdemir, merak edilen soruları yanıtladı…

RAMAZAN AYI DİŞLERİ ÇÜRÜTÜR MÜ?

Evet, özellikle iftarda ve sahurda yenilen yemeklerden sonra ağızdaki dengeler tamamen bozulur, asit oranı artar. Dolayısıyla bakteri çoğalması için uygun ortam oluşur. Yemek yenildikten sonra hemen yatıldığı için ağız içi harareti artar, daha çok bakteri üreyebilir. Bu dönemde dikkat edilmezse, diş çürükleri artar.

ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALAMASI

Yemekten sonraki 30 dakika içinde bakteriler dişte çürüme yapmaya başladığından sahurda mutlaka dişler fırçalanmalı. Ancak unutulması halinde gün içerisinde de fırçalanabilir. Oruçluyken diş fırçalamanın aslında hiçbir mahsuru olmadığı, din adamları tarafından da defalarca onaylandı. Diş macunu da, ağız suyu da oruçluyken rahatlıkla kullanılabilir. Banyo yapmanın nasıl oruç için bir mahsuru yoksa diş fırçalamak da aynı mantığı taşıyor.

RAMAZANDA AĞIZ BAKIMI

İftardan ve sahurdan sonra dişlerin daha özenle fırçalanması gerekir. Bir ay boyunca dilaltı ve diş eti bölgelerinin iyice temizlenmesini, bir de ağız antiseptiği kullanılmasını özellikle öneriyoruz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal