Pürüzsüz Bir Makyajın Püf Noktaları

Pürüzsüz bir makyaj için önemli ipuçlarını sizin için bir araya getirdik. Peki, pürüzsüz makyaj için ne yapma gerekir. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte bebek gibi görüneceğiniz pürüzsüz makyaj ipuçları…

18.05.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-10:37) Pürüzsüz Bir Makyajın Püf Noktaları

Pürüzsüz bir makyajın en önemli püf noktası kesinlikle ten makyajıdır. Pürüzsüz bir ten makyajı içinse ilk kural cildi makyaja hazırlamaktır. Bunun için cildinize gereken temel bakımı uygulamanız gerekir. Cildinize tonik uygulayabilir daha sonra da cilt tipine uygun bir nemlendirici sürerek ilk adımı tamamlayabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz nemlendiricinin cildiniz tarafından hızlıca emilen ve hafif bir nemlendirici olması oldukça önemlidir. Nemlendirici cildinizin tüm gün parlak ve canlı görünmesini sağlar.

MAKYAJ BAZI

Makyaj bazları cildinizdeki gözenek ve kusurları gizleyici bir özelliğe sahiptir. Özellikle kusurlu bir cilde sahip olan kişiler baz kullanarak cildini fondöten için hazırlayabilir. Bu işlem cilt ile makyaj arasında katman görevi görerek tenin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Elbette makyaj bazı kullanmak zorunda değilsiniz fakat kusurlu ciltler için iyi bir kurtarıcıdır.

FONDÖTEN UYGULAMASI

Cilt bakımının ardından iyi bir fondöten ile pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için cildinizi yormayan ama kapatıcılığı yüksek bir fondöten tercih etmeniz gerekir. Ayrıca ten renginize uygun bir fondöten görünümünüzü daha da etkili kılacaktır.

MAKYAJ SABİTLEME SPREYİ

Makyaj sabitleme spreyi sayesinde özellikle yaz aylarında makyajınızın akmamasını ve taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Makyajınızı tamamladıktan sonra 20-30 cm uzaklıktan yüzünüzün her bölgesine gelecek şekilde sıkmanız yeterli olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal