Puf Böreği Tarifi

Puf Böreği Tarifi

Lor peynirinin maydanozla uyum yakaladığı yumuşak ve şişkin bu hamuru kızartarak yiyebilirsiniz.
Puf böreği ile hızlıca kahvaltıda ya da misafir ağırlarken hazırlayabilir ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 yumurta
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN

200 g yağsız beyaz peynir ya da lor peyniri
8-10 dal maydanoz yaprağı

KIZARTMAK İÇİN

2 su bardağı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye koyup karıştırın. Orta bölümünü parmak uçlarınızla açarak yumurtayı kırın. Ilık suya sirkeyi katıp yavaş yavaş orta bölümüne dökün ve parmak uçlarınızla karıştırın. Yanlardan orta kısma doğru un koyarak, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak bir hamur yapın. Hamurun üstünü streç filmle kapatarak 35-40 dakika bekletin.
Peyniri rendenin ince kısmını ile rendeleyip ince kıydığınız maydanozla harmanlayın. Beklemiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp elinizle yuvarlayın. Yavaşça unladığımız tezgahta hamur bezelerini merdane ile ince biçimde açın. Kare biçiminde kestiğiniz hamurların yarısına peynirli malzemeden katın, öteki yarısını da üstünü örterek kenarlarını çatalla ya da kare kalıp ile bastırarak bölün. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üstünde fazla yağını çektirin ve ılık servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri