Prematüre Bebek Bakımında Bunlara Dikkat Edin

Prematüre olarak doğan bebek bakımında birçok şeye dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bebekler daha tam anlamıyla gelişemediği için bakımları daha hassas olmalıdır. Peki prematüre bebek bakımında dikkat edilecek unsurlar ne?

31.10.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-15:03)

Prematüre bebekler diğer bebeklere göre daha fazla ilgi ister. Çünkü tam olarak gelişemedikleri için daha hassas davranılmalıdır. Anneler prematüre bebekleri ile ilgilenmek için yapmasını gerekenleri haberimizde derledik. 

PREMATÜRE BEBEK BAKIMINDA DİKKAT EDİLECEK DURUMLAR

  1. Prematüre bebekler emzik kullanabilir: Prematüre bebeklere emzik vererek emme gelişimi arttırabilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir şekilde emmeyi öğrenebilirler.
  2. Doktor ziyaretini aksatmayın: Prematüre bebek bakımında doktor ziyaretlerini hep tam zamanında yapın. Bu sayede bebeğinizin gelişme durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca doğru bildiğiniz yanlışları da bu sayede düzeltebilirsiniz.
  3. Bezi sık sık değiştirin: Prematüre bebeklerin sindirim sistemi tam anlamıyla çalışmaz. Bu yüzden bebeğinizin mikrop kapmaması için sık sık bezini değiştirin.
  4. Evin ısısını ayarlayın: Bebeğin bulunduğu odanın ısısını doğru olarak ayarlayarak bebeği hastalıklardan koruyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal