Pratik Muzlu Kek Tarifi

Evi saran sıcacık kek kokusunu kim sevmez ki? Yaklaşan kış mevsiminde çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday enfes bir kekle sizlerleyiz. İşte mis gibi muzlu kek tarifi.

26.09.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-09:03)

Kek sevenlerdenseniz bu tarife bayılacaksınız. Kolay,  pratik ve hızlıca hazırlanan bu lezzeti siz de misafirlerinize ikram etmek isteyeceksiniz.

MUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı süt, 3 adet muz, 1/2 su bardağı ceviz içi, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılış aşaması; Yumurtaları karıştırma kabının içine alın. Toz şekerle beraber krema kıvamını alana dek çırpın. Zeytinyağı ve sütü ilave ettikten sonra karıştırmayı sürdürün. Kabuğunu soyduğunuz muzları bir çırpıcı ile ezdikten sonra kek harcına ilave edin ve bir spatula ile karıştırın. Elediğiniz unu, kabartma tozu ve tarçını katın. Küçük parçalar şeklinde kırdığınız ceviz içini katın.

Bütün malzemelerini kattığınız kek harcını miksere gerek olmadan karıştırdıktan sonra yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Üstünü düzeltin. Muzlu keki, ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çeksin diye 45 dakika kadar pişirdikten sonra bir kaç dakika oda ısısında bekletip sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal