Pratik Kahveli Kek Tarifi

Kahveyi de keki de sevenlerdenseniz size harika bir tarifimiz var. Kahveli kekle misafirlerinize sıradışı bir lezzet sunmaya ne dersiniz? Kahveli kek nasıl yapılır? Kahveli kek tarifi.

31.10.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-10:57)

Akşam üzeri çaylarınızın yanına enfsane bir lezzete ne dersiniz? Kahveli kekle enfes bir lezzet denemek istiyorsanız işte size en kestirme yol. Hazırlaması kolay kahveli kek tarifi.

KAHVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler; 200 ml. krema, 150 gram bitter çikolata, 1 su bardağı şeker, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı kakao, 1 tutam tuz, 50 gram bitter çikolata, 1 paket kabartma tozu, 50 gram tereyağı(erimiş), 1 su bardağı süt, 1/2 şişe soda, 10 gram granül kahve.

Yapılış aşaması; Fırını 165 derece, fansız programa kurun. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Geniş bir kaba, un, kakao, granül kahve, kabartma tozu ve tuzu eleyerek koyun. Yumurta ve şekerin üstüne, sıvı olan malzemeleri ilave edin. Yumurta ve şekerli karışıma unlu karışımı üç defada katın. Tereyağını ocakta eritip, cızırdamaya başladığında ocaktan indirin ve çikolataları içinde eritip, kek hamuruna ilave edin. Dikdörtgen ve derin pişirme kabını yağlayarak, unlayın. Karışımı kabın içerisine dökün ve fırına sürün.

Ganajın Yapılışı: Kremayı ocakta iyice ısıtın, kenarlardan kaynamaya başladığnda ocaktan indirip, çikolataları içerisinde eritin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edin. Sonra soğuması için dinlendirin ve ganajı döktükten sonra dolapta beklettin. İkram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal