Pratik Gül Reçeli Tarifi

Gül reçeli yapmak sandığınız kadar zor değil. Kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday, ağızları tatlandıran reçel tarifini sizin için derledik. İşte merak ettiklerinizi ve gül reçelinin malzemelerini içeriğimizde bulabilirsiniz.

14.09.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-10:02)

Klasik kahvaltıların en sevilen lezzeti olan gül reçelini denediniz mi? İşte en sevdiğiniz ve lezzetine bayıldığınız harika lezzetin tarifini sizin için derledik.

GÜL REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER

200 gram kokulu gül yaprakları, 2 su bardağı şeker1/2 adet limon suyu, 2 su bardağı su.

HAZIRLANIŞI: 

Gül yaprakların arasında bulunan çürümüş ve kurumuş yaprakları tek tek ayıklayın. Gül yapraklarını dibindeki beyaz yerinden kesin. Yapraklarını dikkatli olarak birkaç defa sudan geçirerek yıkayın.Yıkanan gül yapraklarını fazladan suyunu süzdürün.
Derin bir tencerenin içine koyun. Şekeri üstüne serpiştirin ve bir gece bekletin.
Ertesi gün suyunu salan şeker ve gül yapraklarını kısık ateşte su ile beraber kaynatın. Kaynama başladığında limon suyunu sıkın ve özleşene dek pişirmeyi sürdürün. Bu şekilde karıştırıp ortalama 20 dakika pişirin. Sonrasında ocaktan indirin ve karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Kavanozlara bölüştürün ve tamamıyla soğuduktan sonra ağzını kapatarak muhafaza edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal