Poşe Yumurta Nasıl Yapılır? Poşe Yumurta Tekniği

Türk mutfağında çılbır yapılırken kullanılan poşe tekniği, özellikle spor yapanların tercih ettiği bir yumurta pişirme tekniği. Yağsız pişirilen poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta tarifi…

09.10.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-09:31) Poşe Yumurta Nasıl Yapılır? Poşe Yumurta Tekniği

Kabuksuz haşlanmış yumurta olarak bilinen poşe tekniği ile yapılmış yumurtayı yapmak çok da kolay sayılmaz. İşte poşe yumurta tekniğinin detayları…

MALZEMELER

Yumurta

Su

Sirke

YAPILIŞI

Önce geniş ve çok derin olmayan bir tencerenin içine üç-dört parmak su koyup kaynatın. Su miktarı, içine koyacağınız yumurtanın yarısının suya gömüleceği kadar olması gerekir. Su kaynamadan önce 1 tatlı kaşığı sirke eklerseniz, yumurta daha kolay katılaşır. Su kaynamaya başladığında ocağı kısın, çünkü poşe için ideal derece 80-85 derecedir.

Küçük bir kaseye yumurtayı kırın. Su hafifçe kaynama belirtisi gösterdiği zaman, bir kaşıkla suyu karıştırıp küçük bir girdap oluşturun. Ardından kaseyi o girdap ortasına bırakın. 

Pişme süresi 3 ile 5 dakika arasındadır ama pişip pişmediğini beyazının sıvı olmayaşından anlayabilirsiniz. Katılaştığından emin olduğunuz zaman yumurtayı çıkarıp suyunu süzün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal