Polipler Hamile Kalma Olasılığını Düşürür mü?

Polip, genel olarak rahim bölgesi, bağırsaklar ve ses telleri gibi vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen iyi huylu tümörler olarak bilinir. Peki polipler hamile kalmaya engel midir? Polipler kısırlığa neden olur mu? İşte polip hakkında merak ettikleriniz.

09.07.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-16:15)

Polip,birçok kadının hayatının bir döneminde tanıştığı iyi huylu bir tümör türüdür. Poliplerle ilgili bilinen hamileliğe engel midir değil midir tartışması merak konusu olmuştur. İşte merak edilenler.

POLİPLER HAMİLELİĞE ENGEL MİDİR?

Rahim ağzında oluşan servikal polipler son derece küçük boyutlarda olduğundan hamilelik konusunda herhangi bir engel teşkil etmez. Fakat rahim içerisinde meydana gelen endometrial polipler kısırlığa neden olabilmektedir. Polip bulunan hastaların yaklaşık olarak ’unda endometrial polip görülmektedir.


POLİP TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Küçük boyutlu poliplerde genel olarak hormon tedavisi uygulanır. Bu tedavide hastalara dışarıdan progesteron hormonu sağlanır. Daha büyük polipler için tercih edilen tedavi yöntemi cerrahi müdahalelerdir. Cerrahi operasyonlarda yüksek oranda başarı sağlanır. Tedavi amaçlı histeroskopi polip tedavisinde en gelişmiş tedavi yöntemlerinin başındadır. Tedavi amaçlı histeroskopi ile müdahale edilen hastalar aynı gün taburcu olur. Poliplerin alınmasından sonra tüp bebek tedavisinde başarı oranı aynı kalır. Bu sebeple poliplerin aslında görünürde pek bir zararlarının olmadığı anlamına gelmektedir.


Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal