Plaj Havlusu Modelleri

Plaj havlusu seçerken modelleriyle birlikte havlunun kalitesinde özen göstermeniz gerekiyor. Havlunun su emiciliği yüksek, cildinize zarar vermeyen yumuşak bir dokusu olmalıdır

26.06.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:36) Plaj Havlusu Modelleri

Plaj havlusu seçerken modelleriyle birlikte havlunun kalitesinde özen göstermeniz gerekiyor. Havlunun su emiciliği yüksek, cildinize zarar vermeyen yumuşak bir dokusu olmalıdır. Peki plaj havlusu modelleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Kaliteli havlu nasıl anlaşılır? Plaj havluları hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Plaj Havlusu Nasıl Olmalı?

Tüm havlu modellerinde olduğu gibi plaj havlusu seçerken de dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Deniz suyunun vücudunuzda uzun süre kalması sağlığınıza zarar vereceği için havlu kullanmanız ve yedek mayonuz olması gerekiyor.

• Plaj havlusu boyunu belirlerken çantanıza sığmayacak kadar büyük olmaması gerekiyor. Standart ölçüleri tercih etmelisiniz.
• Plajda kullanmak için 2 adet havlu almalısınız. Güneşlenirken kullandığınız havluyu kurulanmak için kullanmamalısınız.
• Havlu seçerken yapıldığı iplik türüne dikkat etmeniz gerekiyor. Pamuk, bambu, modal gibi ipler teninize zarar vermeyecek yumuşak dokulara sahiptir.
• Havlunun su emiciliği yüksek olmalıdır. Dokunduğunuzda yumuşaklık hissi vermeyen havluları da tercih etmemelisiniz. Su emiciliği yüksek olmayan bu havlular sert dokusundan dolayı teninize zarar verecektir.
• Dikiş kalitesi de dikkat etmeniz gereken detaylar arasında. Kalitesiz havlular yırtılabilir ve ipleri sökülmeye başladığında teninizi rahatsız edebilir.

Kaliteli Havlu Nasıl Ayırt Edilir?

Plaj havlusu modelleri arasından seçim yaparken havlulara dokunmadan satın almamanız gerekiyor. Kaliteli havluları tercih etseniz de dokusunun sert olması rahatsız olmanıza sebep olacaktır. Havlunun kalitesini belirleyen en önemli detaysa iplik kalitesidir. Bambu, modal iplikler daha kaliteli olduğu için daha kullanışlı olacaktır.
Kaliteli havlular suyu emerek ağırlaşmaz. Suda batma süresi 100 saniye olan bu havluların kullanım ömrü uzundur. Havlu kalitesini ayırt etmek için dikkat edeceğiniz unsurların ışığında istediğiniz modeli kullanabilirsiniz. Son olarak havlunun gramajına dikkat ederek en uygun modeli belirleyebilirsiniz.

Ucuz Plaj Havluları Kullanışlı Mı?

Plaj havlusu satın alırken karşınıza birçok farklı model çıkacaktır. Uygun fiyatlı havlular bulabilirsiniz ancak havlu kalitesini etkileyen faktörlerden biri de havlu fiyatlarıdır. Havlularda kullanılan kaliteli iplikler pahalı olduğu için havlu fiyatları da yüksek olacaktır. Motifli havlular tercih ediyorsanız fiyatı daha yüksek olacaktır. Bu nedenle havlu alırken yüksek fiyatlar vermekten çekinmeyin.

Ucuz plaj havluları kullanılan malzemenin kalitesiz olmasından dolayı kaliteli havlulara göre daha sert olabilir. Teninizi tahriş edecek bu havluların kullanım ömrü de kısadır. Çok sık kullanacağınız havlular bir süre sonra yırtılabilir, kenarlarındaki iplikler sökülebilir. Bu havluları satın aldığınızda ikinci kez havlu masrafı yapmak zorunda kalacaksınız. Satın alırken bir kez yüksek fiyatlar ödeyebilir ve uzun süre kullanabilirsiniz.

Yeni Plaj Havlusu Modelleri Nasıl?

Plaj havlusu modelleri her zaman renkli ve canlı tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Bu yıl da tercihlerinizi desenli ve canlı renklerin kullanıldığı havlulardan yana yapabilirsiniz. Kadınlar için en trend havlu renkleri pudra pembesi, haki ve açık mavi gibi tonlar. İki renkli havlular ve doğal desenlerin ön plana çıktığı havlular da trendler arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal