Plaj Elbisenizi Kendiniz Yapın

Evinizde bulunan malzemelerle onlarca farklı model ve kumaş seçeneğine sahip plaj elbiseleri yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tarzınıza ve zevkinize göre şekillendirebileceğiniz eşsiz plaj elbiseleri için tüm yapım aşamalarını ve ipuçlarını sizin için araştırdık. İşte detaylar...

08.07.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:55) Plaj Elbisenizi Kendiniz Yapın

Deniz tatilinin vazgeçilmezleri arasında plaj elbiseleri yer alır. Her sene farklı renk ve tasarımdaki kıyafetlerin trend olduğunu düşündüğünüzde plaj elbiselerine yüzlerce para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ama bu elbiselere para vermek yerine evde kullandığınız kumaşlardan yeni tasarımlar yaratabilirsiniz.

PAMUK EŞARPLAR VE TÜLBENTLER REVAÇTA

Dört adet tülbent ya da pamuk eşarpla mükemmel bir plaj elbisesi dikebilirsiniz. Bunun için öncelikle eşarpların her birinin köşelerinden birini askılık olarak kullanacak şekilde düşünerek dört uç yukarıda, dört uç ise aşağıda kalacak şekilde tutun. Ardında ortada kalan kısımları birbirine elde ya da dikiş makinesi yardımıyla dikin. Vücudunuzu tam sarmayan bir model olacak. Bu aşamadan sonra askı kısımlarını yapmaya geçebilirsiniz. Zaten dört adet eşarp ucu, birleştirmeye hazır şekilde elbisenin üst kısmında bulunuyor. Sonra herhangi bir kordon ya da ip kullanarak ön taraftaki uçlarla arka taraftaki uçların arasına dikin. Bu ipleri kendi bedeninize uygun olacak şekilde ayarlamalısınız. Askıları diktikten sonra elbisenizi istediğiniz aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.

ŞALLARI KULLANIN

Eşarplara göre daha uzun ve geniş olabilen şallar, basit plaj elbisesine dönüştürülebilir. İlk olarak ince ve pamuklu bir şalı ikiye katlayın. Tam ortasından kafanızın geçebilmesi için uygun şekilde bir yarım daire kesin. Üzerinizde deneyerek kafanızın rahat bir şekilde geçip geçmediğini kontrol edin.

Kestiğiniz yaka kısmının bir mil ya da iğne yardımıyla dikin. Dikiş bilmiyorsanız, bir şeridi ikiye katlayıp şal arasında kalacak şekilde yapıştırabilirsiniz. Plaj elbiseniz bu haliyle bile kullanılabilir ama daha şık bir tarz oluşturmak için bir iki ek daha yapılmalı. Dilerseniz şalın boyunu altından istediğiniz gibi kısaltabilirsiniz.

ETEKLERDEN ELBİSE YAPIN

Lastikli eteklerin bel kısmını göğüs üzerine getirerek sıfır çabayla straplez bir plaj elbisesi yapabilirsiniz. Etek görünümünden uzaklaşmak için farklı renk iple askı yapabilirsiniz. Eteğin uç kısımlarını asimetrik şekilde keserek modern bir tasarım da yapabilirsiniz. Özellikle etnik desenli etekler, bu tarz pareo dönüşümlerinde muhteşem görünür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal