Pizza Tadında Kahvaltılık Dilimler

Günün en önemli öğünü olarak anılan kahvaltı için çeşitli atıştırmalıklar yapmayı sevenlerdenseniz, bu pratik pizza tarifini rahatlıkla deneyebilirsiniz.

12.10.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-17:07) Pizza Tadında Kahvaltılık Dilimler

Bu harika, pizza tadında kahvaltılık dilimleri 10 dakika içinde hazırlamanız mümkün. İşte pizza tadında kolay kahvaltılık dilimlerin yapılışı...

MALZEMELER

1 adet domates

12 dilim tost ekmeği

1/3 kangal sucuk

2 adet tatlı yeşil sivri biber

14 adet siyah zeytin

1 tutam tuz

2 adet yumurta

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında olmalı)

PÜF NOKTASI

Sucuk kendiliğinden tuzlu olduğu için, tuz ilave ederken dikkat edilmeli. 

YAPILIŞI

Hazırladığınız tost ekmeklerini yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine sırayla dizin. Ekmeklerin üstlerine oda ısısında olan tereyağını güzelce sürün. Ardından domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. kestiğiniz domateslerini suyunu tel süzgeç ile süzün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın ve hepsini karıştırın. Yumurtayı da ekleyip karıştırdıktan sonra ekmeklerin üstüne pay edin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakikada hazır olan bu harika dilimleri sıcak servis edin. Afiyet olsun!

NOT

Dilediğiniz malzemeyi çıkarabilirsiniz. Özellikle yumurta sevmeyenlerdenseniz, sadece kaşar peynir ile malzemeleri karışıtırabilirsiniz. Ayrıca bayatlamak üzere olan ekmek dilimleri ile de yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal