Pişmiş Yemekler Buzdolabında Nasıl Muhafaza Edilir?

Bazen pişirdiğimiz yemeklerin hepsi aynı anda tükenmez ve artar. Pişmiş ve kalan yemekleri buzdolabında saklamak ise en güvenli yöntemdir. Peki yiyecekler buzdolabında nasıl saklanmalı? Paketlerken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.

Pişmiş Yemekler Buzdolabında Nasıl Muhafaza Edilir?

Bir gün önceden pişirdiğiniz yemekleri ertesi gün tüketilecekse buzdolabına tenceresi ile koyabilirsiniz. Fakat buzdolabına koymadan evvel mutlaka oda sıcaklığına gelmesine özen gsterin ve kesinlikle sıcak şekilde koymayın.

YİYECEKLER NASIL SAKLANMALI?

Zeytinyağlı yemekleri muhakkak oda sıcaklığına gelince saklama kaplarında dolabınıza koyabilirsiniz. Bu kapların kilitli olması ve hava almaması şart. Bunun yanı sıra öğünlerde yerken bütün kabı çıkarmaktansa  tüketeceğiniz kadar almak zeytinyağlı yemeklerinizin ömrünü uzatır.

Eğer kısa zaman içinde tüketecekseniz naylon torbaların üstüne delik açarak veya ağızlarını açık bırakarak sebze ve meyvelerinizi muhafaza edebilirsiniz. Ağızlarının sıkıca kapatılması terleme oluşturacağından yiyeceklerin ömrünü kısaltıp besin değerlerinden kaybettitir. Uzun zamanlı saklayacağınız sebze ve meyveler için keten torbalar veya kese kağıdı ürünlerini tercih edin. Nefes alan sebze ve meyveler daha uzun zaman korunacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri