Anadoluda birçok kahvaltı mekanında da görebileceğiniz pişi'yi evde de kolayca yapabilirsiniz. Üstelik kendisi sadece kahvaltılık olmakla kalmaz, yeri geldiğinde en lezzetli öğle yemeğine de, ara öğüne de dönüşebilir.İşte lezzetli pişi tarifi haberimizde...

MALZEMELER

2,5 su bardağı

un

1 tatlı kaşığı

kuru maya

(arzuya göre instant maya)

1 yemek kaşığı

toz şeker

1 tatlı kaşığı

tuz

1 su bardağı

ılık su

KIZARTMAK İÇİN

2 su bardağı

ayçiçek yağı

PÜF NOKTASI

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Kızartma yağını soğuduktan sonra kapağı kapalı bir kavanozda, oda sıcaklığında, karanlık bir dolapta saklayabilir diğer kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Un, kuru maya, toz şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

Ilık suyu, un karışımına azar azar ekleyip, toparlanana kadar yoğurun.

Üzerine nemli bir bez kapattıktan sonra hamuru, oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yuvarladıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirin.

İyice mayalanıp, kabaran hamurların orta kısımlarına parmağınız ile küçük delikler açın.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız pişileri kızgın yağda, orta ateşte renk alana kadar kızartın.

Kızaran pişileri, bir süzgeç yardımı ile kağıt havlu serili bir tabağa alıp, fazla yağlarını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın