Pirzola Nedir? Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola şeklinde ifade edilen etin kesilmiş bölümü aslında hem bir mutfak terimi hem de bir kasapçılık terimidir. Peki, tam olarak neresidir?

Pirzola Nedir? Pirzola Nasıl Pişirilir?

Bir pirzolanın lezzetini en iyi şekilde almak için nasıl pişirmeli ve nasıl kesmeli? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

PİRZOLA NEDİR? PİRZOLA NASIL PİŞİRİLİR?

Kuzunun sırtındaki ön bölüm pirzolalık bölümü şeklinde adlandırılır. Kuzunun en kaliteli ete sahip yeridir. Aynı zamanda kasaplarda kuzu kafes şeklinde adlandırılan yerin de üst kısmıdır. Bu bölümdeki kaburga kemikleri tek tek ayrılır, pirzola veya kemiksiz pirzola şeklinde pişirilir. Kuzunun en değerli yeridir. Pirzola şeklinde tabir edilen et, kaburga kemiklerinin arasında yer alan etler alındıktan sonra kaburga kemiklerinin sırt bölümündeki etler ile tek tek çıkarılmasıyla oluşur. Pirzolanın kuzu kafesten ayrılması esnasında uygun kesme tekniği uygulanmaz ise lezzetini yok edebilir. Kuzu pirzolanın en uygun pişirilme biçimi ızgaradır. Izgara haricinde az yağlı tavada da kızartılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri